Кръгла маса на тема: Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция:

...
Кръгла маса на тема: Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция:
Коментари Харесай

В ПУ дискутират "Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция"

Кръгла маса на тематика: „ Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция: вероятни оси за смяна “ ще се организира през днешния ден присъствено и онлайн в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ”. 

Организатор на срещата е „ Жан Моне ” - център за високи достижения към университета.  

Целта на полемиката е да се направи опит за оформяне на основни оси на протичащата се смяна и резултатите на европейска интеграция и дезинтеграция, в това число мястото на България в тези процеси. 

Семинара ще открие ръководителят на център “Жан Моне ” проф. доктор Иван Чалъков. 

Ще бъдат показани тематики в три панела, измежду лекторите са доцент доктор Абел Полезе от Университет Дъблин Сити,  Манол Пейков, бизнесмен и държавник,  доцент доктор Ирина Поправко, Вeселин Стойнев, публицист.

Във втория панел, „ Демокрация, право и господство на закона, в това число вероятности за разширение, консолидация и позициониране на Европейски Съюз като световен фактор за стабилността на геополитическата карта на света “ ще приказват проф. доктор Георги Димитров, СУ, проф. доктор Ирена Илиева, ПУ. 

В третия  панел: Наука, технологии и нововъведения в подтекста на военно опълчване – ориста на „ зелената договорка ” след смяната в комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Русия – представители ще са проф. доктор Иван Чалъков и доктор Биляна Милева, ПУ, Тодор Галев и Констанца Рангелова от ЦИД, проф. доктор Йохан Скот, Утрехтски университет, проф. доктор Иво Христов от ПУ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР