КПП-та на входовете на Морската градина във Варна отново ще

...
КПП-та на входовете на Морската градина във Варна отново ще
Коментари Харесай

Връщат КПП-та на входовете за Морската градина

КПП-та на входовете на Морската градина във Варна още веднъж ще бъдат възобновени. Това ще стане след влизане в действие на Генералния проект за организацията на придвижване, който ще бъде гласуван на идното съвещание на Общинския съвет.

Документът не разрешава достъпа на коли в парка като се изключи живущите в местността Салтанат и на лицата с документ за неработоспособност. Автомобилите на Министерство на вътрешните работи, Спешна здравна помощ, Пожарна и спешна сигурност ще имат безграничен достъп. Такъв ще имат и спешни екипи на ВиК и „ Енерго про ”, когато работят по премахване на повреда след категорично известяван на Община Варна.На кръстовищата на бул. „ Княз Борис I ” със спирките „ Акациите “ и „ Делфинариума “ още веднъж ще бъдат сложени КПП-та със чиновници на „ Общинска полиция ”.

Ще проследим деликатно полемиката в локалния парламент и ще напомним на съветниците какви позиции за заемали през годините, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

„ Корените на казуса с колите в Морската градина са в 90-те години на предишния век, когато е заложена мина с безобразната приватизация и реставрация по времето на Иван Костов.Вместо притежателите да бъдат обезщетени с парцели в други елементи на града, те са получавали зелени поляни, за които не съм издавал позволения за градеж. Тези притежатели имат искания да стигат до тях с колите си. Те използват цялата си власт и въздействие, с цел да апелират през годините възбраните за колите в парка, макар че там има алеи, а не улици. Резултатът от „ костовизацията ” е, че Морската градина хем е парк, хем е цялостна с частни парцели. Хем има алеи, които са държавна благосъстоятелност, хем е дадена за стопанисване от общината. Не знам дали сходен парадокс съществува някъде. Морската градина се употребява като плацдарм за политически офанзиви от страна на костовистите, които през днешния ден оферират национализация - общината да изплаща за милиони левове терени, които преди са раздавани ”.

Строителството на спортна площадка в местността Салатанат е прекратено, заяви Портних.

„ Становището за построяването й е на основния проектант Виктор Бузев от 2017 година Това мнение няма правна стойност. Заради такива мнения взех решението си за отстраняването на Бузев ”, добави Портних.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР