КПКОНПИ установи конфликт на интереси за изпълнителния директор на МБАЛ

...
КПКОНПИ установи конфликт на интереси за изпълнителния директор на МБАЛ
Коментари Харесай

КПКОНПИ откри конфликт на интереси при шефа на Правителствена болница

КПКОНПИ откри спор на ползи за изпълнителния шеф на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД доцент доктор Радосвет Горнев и го санкции с 10 000 лева, оповестяват от антикорупционната комисия. Той стана началник на болничното заведение, която към момента постоянно назовават Правителствена, през юни т.г.

Производството е почнало по сигнал, в който се твърди, че доцент Горнев е дал своя вот в своя изгода на съвещание на Съвета на шефовете на болничното заведение и че на 9.07.2021 година е подписал в допълнение съглашение към трудовия си контракт, по едно и също време в качеството на „ шеф “ и „ чиновник “, т.е. самичък със себе си. В хода на инспекцията на сигнала са изискани документи от Министерството на здравеопазването и от МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД, оповестиха от комисията. 

Оттам настояват, че в хода на производството е открито е, че в качеството си на разположение, заемащо висша обществена служба, доцент Горнев е упражнил пълномощия по работа в собствен частен интерес. Той е взел участие в съвещание на Съвета на шефовете на сдружението на 05.07.2021г., на което е дал своя вот „ за “ личното си освобождение като шеф на клиника по хирургия към МБАЛ „ Лозенец “ и назначението си като лекар-хирург, в нарушаване на наредбите на закона, настояват от КПКОНПИ. 

Установено било също, че на 09.07.2021 година е подписал в допълнение съглашение по едно и също време в качеството си на чиновник и на изпълнителен шеф. По този метод, посредством договаряне самичък със себе си, той е получавал заплащане. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР