КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси заместник-министърът на околната среда

...
КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси заместник-министърът на околната среда
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър Тома Белев

КПКОНПИ ревизира за спор на ползи заместник-министърът на околната среда Тома Белев, предава БНР. Сигналът против Белев е, че към момента е ръководител на Управителния съвет на Сдружение " Асоциация на парковете в България ", т.е., че е в несъответственост със заеманата сега служба заместник-министър.

Историята с Асоциацията на парковете е много остаряла - през годините Белев постоянно е бил подложен на критика, че в действителност към този момент не е законен ръководител, а в същото време е имало сигнали против него поради това. По този мотив имаше даже и правосъдно решение, още преди 7 години. Той беше и общински консултант в София.

Антикорупционната комисия ревизира също по този начин изпълнителния шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов и заместника му Александър Николов, както и някогашния шеф на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) Галин Николов.

Само във връзка с Галин Николов инспекцията е завършила и е открит спор на ползи.
КПКОНПИ образува произвеждане за спор на ползи против ректора на Технически университет – София
С решение на КПКОНПИ от 09.02.2022 година е формирано произвеждане за определяне на спор на ползи против проф. Иван Кралов, ректор...
Прочети повече
Производството за спор на ползи във връзка с управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ е по сигнал за непозволено облагодетелстване - подписване на контракти с сдружения, индиректно свързани с тях. Проверката заварва шефа на сдружението Наско Михов в Съединени американски щати, а сбитият отговор на заместника му Александър Николов беше, че ще разяснява, когато се запознае с инспекцията.

Галин Николов, който безусловно преди две седмици беше отхвърлен като изпълнителен шеф на ИАРА, е санкциониран от ръководената към момента от Сотир Цацаров комисия с 5000 лв., тъй като назначил брата на своята брачна половинка на по-висока служба и против по-голямо месечно заплащане, вместо да си направи самоотвод. Николов може да апелира пред съда.

С друго свое решение Антикорупционната комисия е взела решение за внасяне в разнообразни съдилища в страната на искове за лишаване на нелегално добито имущество за над 25 милиона лв..

Едната от исковите молби е против Георги Попов, упрекнат, че е част от незаконната група на намиращия се в Дубай Васил Божков. Искът е за 19 милиона лв..

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР