КПКОНПИ поиска съд да конфискува имущество за над 12 млн.лв.

...
КПКОНПИ поиска съд да конфискува имущество за над 12 млн.лв.
Коментари Харесай

КПКОНПИ поиска отнемане на 12 млн.лв от един от най-близките на Божков

КПКОНПИ изиска съд да конфискува имущество за над 12 млн.лв. от един от най-близките хора на Васил Божков - Борис Бекяров. Това излиза наяве от. 

Бекяров е измежду обвинените по следствието на прокуратурата на намиращия се в Дубай предприемач. В него Божков е водач на проведена незаконна група, а Бекяров е член на групата.

" В Окръжен съд – Бургас се внася иск на стойност 12 186 620,03 лева против Борис Бекяров. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения ", пишат от КПКОНПИ. 

В исковата молба са включени парични суми, два недвижими парцела (вилна постройка на недодялан градеж в гр. Царево и аграрен парцел в гр. София) на обща стойност 596 500 лева, както и лодка Capelli (дължина 9,60 м., ширина 3,30 м., създадена през 2017 г.) на стойност 273 816 лева, и един лек автомобил „ Пежо “.

Бекяров е съучастник на Божков в  “Еврофутбол ” още от 90-те години. В момента той е във Виена, като за него има издадена европейска заповед за арест. Той бе арестуван на летището в австрийската столица още при започване на предходната година и оттогава се чака решение дали ще бъде екстрадиран.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР