Козуначените кифлички с бял и кафяв шоколад са идеален вариант

...
Козуначените кифлички с бял и кафяв шоколад са идеален вариант
Коментари Харесай

Козуначени кифлички с бял и кафяв шоколад

Козуначените кифлички с бял и кафяв шоколад са съвършен вид за приемане на по-малка порция приятност.

Необходими Продукти

● квас - 60 г прясна
● прясно мляко - 180 мл.
● захар - 200 г
● захарна ванилия - 3 бр.
● сол - 2 щипка
● яйца - 6 броя
● масло - 120 г
● олио - 6 с.л.
● брашно - към 1 кг
● портокалова кора - от 1 портокал
● кафяв шоколад - 200 г течен
● бял шоколад - 200 г течен

Начин на подготвяне

В купа се сипват 80 мл от прясното млякото. Затопля се. В него се прибавят маята и малко захар. Размива се и се оставя да шупне за 10-15 минути. В дребна купичка се отделят 2 с.л. прясно мляко. Останалото мляко се сипва в купа. Добавят се захарта, захарната ванилия и маслото. Затопля се.

В купата на миксера се чукват яйцата, като единият жълтък се отделя в купичката с прясно мляко. Добавя се малко олио и се разрушава за намазване на козуначените кифлички. Яйцата се разрушават. Добавят се задействаната квас и прясното мляко. Добавя се и олиото. Разбива се.

Брашното се пресява. На миксера се поставя приставката за тесто. Постепенно стартира да се прибавя брашното, като би трябвало да се меси повече време. Доомесва се на ръка. Трябва да се получи меко козунчено тесто. Купата на миксера се набрашнява и се поставя тестото. Оставя се 2 часа на топло да втаса. Портокалът се измива.

В тестото се настъргва кората на портокала. Премесва се с олио. Оставя се още 2 часа да втаса. Подготвят се две тави с хартия за печене. Тестото се разделя на 3 равни елементи. Всяка от тях се разточва в кръг. Нарязва се на части като пица - 16 бр. от всяка топка тесто.

Всяко парче се разточва на широчина леко, с цел да се постави плънка от кафяв течен шоколад в необятната част на парчето и се завива от необятната към тясната част. По този метод се оформят козуначените кифлички и се подреждат в тавите, като се оставя задоволително разстояние сред тях, тъй като ще втасат.

Същото се повтаря с цялото тесто, като на половината от кифличките се поставя бял шоколад. Оставят се за още час да втасат в подготвен тип. Намазват се с разрушения с малко мляко и олио жълтък. По предпочитание се поръсва със захар.

Пече се в авансово загрята на 180 градуса фурна, за към 30 минути на тава. Козуначените кифлички с бял и кафяв шоколад са съвършен вид за приемане на по-малка порция приятност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР