Който поеме контрола над Крим, ще спечели тази война. Украинците

...
Който поеме контрола над Крим, ще спечели тази война. Украинците
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Който държи Крим, той ще спечели войната в Украйна

" Който поеме контрола над Крим, ще завоюва тази война. Украинците знаят, че с цел да си върнат полуострова, първо би трябвало да го изолират. "

Това декларира в изявление за полското издание Rzeczpospolita генералът в оставка Бен Ходжис, някогашен командващ силите на Съединени американски щати в Европа.

" Да се прекъсне достъпа на Черноморския флот, на съветските Военновъздушни сили до полуострова. За това на украинците им трябват ракетни установки с огромен обхват. Що се отнася до сухопътната атака, нейната цел е да отреже Крим от хинтерланда на север и да прекъсне сухопътния мост, който го свързва с Русия ", изяснява висшият американски боен.

" Всичко щеше да се случи доста по-бързо, в случай че Съединени американски щати и Германия ясно бяха оповестили, че задачата им е Украйна да победи. Тогава би било доста по-лесно да определим какво би трябвало да предадем на украинците и по кое време те ще реализиран задачата си ", разяснява ген. Ходжис.

Бившият командващ изяснява, че Джо Байдън е позволил две съществени неточности при опълчването си против Русия в спора в Украйна.

" Първо, той не дефинира каква тъкмо е нашата цел в това противоборство - защо даваме на Киев над 50 милиарда $. Доколкото няма съответна цел, за Съединени американски щати е доста комплицирано да организират политика във връзка с Украйна ", акцентира Ходжис.

Освен това, съгласно генерала, Байдън доста се опасява от нуклеарната опасност от страна на Москва. Според Ходжис това е обвързвано отчасти с обстоятелството, че в администрацията на президента на Съединени американски щати има доста хора от някогашния екип на Барак Обама, които са настроени за разговор с Русия.

По-рано Байдън заяви, че ще успее да откри пари за Украйна, даже в случай че Конгресът не утвърди финансирането на по-нататъшната помощ. Той загатна, че има други способи " за намиране на средства за това ". Но въпреки всичко означи, че различията с Конгреса и вътре в него оказват отрицателно въздействие на поддръжката за Киев.

Държавният секретар Антъни Блинкен пък съобщи, че избягването на директно сблъскване сред Съединени американски щати и Русия е един от целите при взимане на решения по отношение на укранския спор.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР