Който не е гледал този филм на Нанси Майер, веднага

...
Който не е гледал този филм на Нанси Майер, веднага
Коментари Харесай

Възхвала на ергена ~ Невъзможно твой

Който не е гледал този филм на Нанси Майер, незабавно да поправи грешката си. Защото едва ли има по-брилянтна история за любовта, която може да те сполети в зрелост. Едва ли има по-подходящи от Даян Кийтън и Джак Никълсън, които се да пуснат по този начин елегантно по линията на подредените си пристрастености, с цел да се прегърнат горещо и откровено най-после. Но по пътя на този инфарктен сюжет, феновете не трябва да пропущат главната експозиция на друга начетена дама. Зои (Франсис Макдормант), сестрата на основната героиня Ерика (Кийтън), която има пояснение за несправедливостта на възрастта и печелившата карта на достолепния ерген Хари (Никълсън). Защото преподава науки за дамите.

Да вземем за образец теб и сестра ми. Ти имаш огромен житейски опит. На какъв брой си? На 63. Страхотно! Никога не си се женил. Ако беше жена, това щеше да е проклинание. Щеше да си остаряла мома. Но вместо да те съжаляват, пишат за теб и те възхваляват.

Не искаш да се жениш, по тази причина си добра партия. А ето я сестра ми. Чуйте ме, това е забавно. Погледни я! Преуспяла е, най-хубавата жена драматург след Лилиан Хелман. Разведена е и си седи в къщи - вечер след вечер, след вечер…, тъй като мъжете на нейна възраст диря дами на възрастта на щерка й.

Погледнете я! Мъжете над 50-те не излизат с по-възрастни дами. Затова те работят от ден на ден и повече, и стават все по-интересни. А това ги прави още по-малко мечтани. Защото както знаем, мъжете се плашат до гибел от съумели и забавни дами.

Съвсем явно е – по-възрастните самотни дами са най-ощетената група.

Снимки: Something's Gotta Give (2003), director Nancy Meyers

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР