Който гласува за този страхотен пълнен заек, ще получи допълнителна

...
Който гласува за този страхотен пълнен заек, ще получи допълнителна
Коментари Харесай

Пълнен заек с ориз и картофи

Който гласоподава за този страховит пълнен заек, ще получи спомагателна порция от него

Необходими Продукти

● заек - 1 цялостен /+ сърцето и дробчето/
● ориз - 1 ч.ч.
● босилек
● чубрица
● розмарин
● сол
● черен пипер
● картофи - 4 бр.
● гъби - 200 г
● фалшификация за барбекю

Начин на подготвяне

Оризът се измива и се поставя в тенджера с вода, едвам го покрие да заври. След като заври оризът, се оставя на котлона за към 7 минути и се маха. Оризът се измива със студена вода и се отцежда.

През това време се нарязват сърцето и дробчето на заека. Нарязват се също по този начин и гъбите. Оставят се 2-3 гъби, които се режат на по-едри части и се поставят при картофите и върху заека.

В тиган се запържват леко нарязаните на дребни части сърце и дробче. След това към тях се прибавят и нарязаните гъби. Оставят се да се задушат на котлона. Когато гъбите са съвсем подготвени, се прибавя и оризът.

Подправя се с чубрица, босилек, розмарин, сол и черен пипер. Сместа се разбърква понякога. Заекът се измива и се посолява.

След като сместа е подготвена, се смъква от котлона и с нея се цялостни заекът. На мен ми остана малко от сместа и я оставих в профил на заека.

Картофите се измиват и се режат. Слагат се в профил на заека и се поръсват с подправката за барбекю. Прибавят се и гъбите. С нея се ръси и заекът.

Готовия заек се завива с домакинско фолио и се поставя във фурната да се пече на 180-200 градуса за към 2 часа. 20-тина минути преди да свърши времето, се маха фолиото и се оставя да се запече леко заека.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР