, който беше изключен от парламентарната група на БСП, ще

...
, който беше изключен от парламентарната група на БСП, ще
Коментари Харесай

Изключеният от БСП Явор Божанков ще води листа на ПП-ДБ

, който беше изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия, ще бъде лидер на листа на обединението " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) в идните избори. Това удостоверява самият той пред " Сега ".

Той ще бъде лидер на листата в Габрово като част от гражданската квота на новата коалиция. Има опция да влезе и в някоя от листите за кандидат-депутати в София.

Божанков е депутат в пет Народното събрание, избиран от гражданската квота в листите на Българска социалистическа партия. В рамките на 48-ото Народно заседание обаче той беше малко откакто изрази поддръжката си за изпращането на военна помощ към Украйна. Божанков освен гласоподава против позицията на своите сътрудници от Българска социалистическа партия, само че и изнесе, в която подлага на критика държанието на някои политици по тематиката.

Преди това, той беше отхвърлен и от Правната комисия поради това, че не поддържаше партийната линия по измененията в Изборния кодекс, с които хартиената бюлетина беше върната. Впоследствие, групата на Българска социалистическа партия го в профил " единомислещо ", а Божанков остана в Народното събрание като самостоятелен народен представител.

Според непотвърдена информация на " Дневник " е известно името и на още един лидер на листите на ПП-ДБ. Възможно е напусналият " ИТН " Радостин Василев да води листите на обединението в Плевен. Досега лидерът на " Продължаваме промяната " в този изборен регион беше Иван Христанов. като заприказва за разочарованието си от всички политически водачи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР