Кой стои зад страшно звучащия текст, причинил затварянето на редица

...
Кой стои зад страшно звучащия текст, причинил затварянето на редица
Коментари Харесай

И терористите ни явно са пишман, но не разплаквайте повече децата ни

Кой стои зад ужасно звучащия текст, предизвикал затварянето на редица учебни заведения в Бургас, само че пък попаднал в директория " СПАМ "

Трети ден родители и ученици започват деня си, без да им е ясно дали той ще продължи в естествен темп поради вълната от " мними заплахи от интернет терорист ", която залива огромните градове в България. Време е обаче казусът да се реши от страната. Незабавно! Защото не е обикновено 7-годишни деца, които вървят на училище едва от няколко месеца, да плачат в нервност в двора на школото, че повече не желаят да влизат в час, откакто са ги извели под тревога. Да, това беше гледката в днешния ден в 16 бургаски учебни заведения, в които се наложи незабавната евакуация на учениците и личния състав след приемането на опасността в електронната поща на шефовете. А в общежитието на компютърната гимназия хлопнаха кепенци до идващия вторник, откакто прочетоха опасността от директория " Спам " с един ден забавяне. А това не е смешно, плачевно е. 

Не е обикновено всеки ден да тръгваме на работа и на учебно заведение, без да знаем по какъв начин ще продължи денят ни. Освен това по какъв начин ще мотивираме децата да бъдат в клас, в случай че отиват там със боязън или пък знаейки, че могат да надхитрят системата даже с обикновени знания като това по какъв начин да си създадем Gmail поща и да пуснем текст до лист с получатели. 

Нека виновните институции дадат незабавно решение за казуса. За да не плачат децата ни, а след това и ние, откакто всеки ден не можем да бъдем ефикасни на работните си места, защото ни разиграват да тичаме към учебно заведение, че получили имейл-бомба.

Ето и нашето предложение: пуснете учениците в неприсъствена форма на образование, онлайн или пък в принудителна ваканция, до момента в който намерите подателя на шокиращия имейл. Със сигурност има и друго рационално решение досега, в който бъде оголен кибертерористът. И сигурно не е обикновено всеки ден да броим падналите учебни заведения. За тези, които нямат деца, може би даже е смешно, само че на родителите, тичащи през глава да вземат разреваните първолаци, сигурно не им е.

„ Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които би трябвало да бъдат изтребени на цяло. Човешката раса би трябвало да бъде унищожена. Във всички учебни заведения са сложени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши учебни заведения в... Пожелавам ви да умрете ”.

Така звучат всички бомбени закани, изпратени до учебни заведения в България през последните 3 дни. Съобщението е с адресант някой си „ Егор Синянский ”, а адресът е новооснован в пощата на Гугъл “Gmail ” с името Създателят на посланието дефинира себе си като „ ние " и се показва за член на така наречен организация с името „ FMUL ” – редуциране от Free Misanthropic Unambombers Legion, или на български „ Свободния легион на мизантропите унабомбери ”. Ще опитаме да създадем къса разбивка на обстановката и ще ви представим няколко обстоятелството за въпросното „ общество ” или „ организация ”, която от 26 март се подвизава и в известния „ различен ” канал за информация Telegram.

Първо е ясно, че имейли на учебни заведения могат да бъдат открити свободно в мрежата относително елементарно. Не относително – в действителност доста елементарно, тъй като те съзнателно са налични по обясними аргументи. Това, което някои медии в България пък назовават „ киберпрестъпност ” и „ хакерска офанзива ”, в действителност съставлява изпращането на елементарен текст по лист с адреси – нещо, което всеки с повече от 5 минути стаж пред екрана, може да направи свободно, безусловно за секунди.

Ще се спрем на името „ Егор Синянский ”. То, с 99% сигурност, ще се окаже измислено. За задачата на упражнението опитахме да намерим от кое място може да е заимствано то. Пробвахме няколко комбинации от думи, налични в наименованието на така наречен FMUL в композиция с „ дребното име ” или „ презимето ” на въпросния Егор Синянский. Така бързо установихме, че първото име евентуално е отпратка към Егор Летов – съветски музикант и забележете... изтъкнат човекомразец, , че избира живота в гората, тъй като в града се чувстал като „ ковчег на колела ”. Иронично той умира на 44-годишна възраст през 2008 година от инфаркт, само че пък интензивно се приказва и до през днешния ден, че същинската причина за гибелта му – „ най-известният съвременен съветски човекомразец ”, е свръхдоза.

Егор Летов е забавен и по друга причина – точно поради изявленията му за живота в гората. Тук се стопираме и на втора основна дума от името на FMUL – Unabombers. Тед Качински, както е същинското име на серийния палач, наименуван в края на 70-те години от медиите „ Унабомбер ”, е талантлив професор по математика, който на към 30-годишна възраст взема решение, че животът в града е прекомерно комплициран, че индустриализацията избива човешката раса и... се преселва в гората. Откъдето в интервала 1978-1993 година, изпраща серия от взривни устройства по пощата, маскирани нормално като дарове или колета, които убиват няколко индивида.

Интересно още е, че Качински основава така наречен „ Свободно общество ” или “Freedom Society ”, което също намира своето споменаване в имейла с бомбените закани.

Продължавайки със „ Синянский ”, следствието ни не съумя да стигне до сигурен отговор какъв е символичният му, в случай че има подобен, генезис. Най-близкото „ попадение ” е Илья Синянский – началник на ударната бригата „ Ермак ” в Украйна. Но по-скоро съзнателно е определено име, което да звучи съветско.

Самият имейл whitedevilrace666 пък крещи на театралничене и расизъм. „ Белият демон ” символизира бялата раса. Терминът главно се употребява като обидно послание от афроамериканци към „ неприятния бял човек ”, отговорен за тяхното страдалчество. „ 666 ” е явна отпратка към „ дявола ”, което пък на цяло заличава миналата метафора, в случай че въобще можем да приказваме за такава.

Числото 666, наричано още „ цифрата на звяра ”, се приема всеобщо като нумерологично въплъщение на Сатаната. Символиката е друга – мистериозна и изрично нямаща нищо общо с „ неприятната бяла раса ”, която е загатната в първата част от адреса на подаващия бомбените закани – той, тя или те, само че по-скоро той.

Думата „ FMUL ” е нова, явно измислена скоро и употребена единствено като абревиатура. В мрежата няма други препратки, в които това название да се среща, което значи, че евентуално сегашният причинител е измислил това редуциране неотдавна и го употребява за задачите си – каквито и да са те – от безусловно няколко дни.

Сега, за какво той е предпочел да употребява платформата gmail, вместо други други възможности, които са доста по-трудни за следене, остава тайнственост. Но евентуално таман поради това, че употребената платформа е на американската компания Гугъл, в този момент страната ни работи с американските специфични служби и прокуратура, тъй като единствено те са тези, които могат да дадат информация за произхода на имейл адреса и даже местоположението на основателя му сега на основаването, употребявайки остарял метод, наименуван „ прокурорска заповед ”. Адресирана към управлението на Гугъл, такава би „ отвързала ръцете ” на проверяващите, с цел да се намери самоличността на въпросния адресант, който от 3 дни хвърля в безпорядък по този начин или другояче сринатата ни просветителна система. А той можеше просто да употребява анонимна платформа за имейли и по този начин да спести време и старания на американските сътрудници, но нейсе. Още повече, че в няколко учебни заведения имейлите на " терориста " попаднаха в директория " СПАМ ". И терористите ни очевидно са пишман.

А FMUL си имат и канал в известното чат приложение Telegram, което в действителност не беше доста известно допреди година-две, само че в този момент сграбчва интереса на тези, които желаят да гледат нецензурирана и нерафинирана информация, и образно наличие с убийства, изнасилвания, военни закононарушения и всичко друго, което би могло да трансформира някого в същински човекомразец.

Там услужливо от 4 дни насам, създателят на групата, наречена гениално FMUL23 (23, тъй като сме... 2023 г.), пуска инструкции по какъв начин човек може да си сътвори базука с домашни средства. Как да си направи револвер самоделка. Има фотоси на оръжия с незнаен генезис, само че пък на някои от тях евентуално с добра експертиза може да се открие най-малко някой номер. Селекция от „ най-интересните ” оферти на Мизантропското унабомберско общество, можете да видите под материала. Уточняваме, че за стеснение на всичките 360 членове в групата, опцията за скрийншоти е неразрешена от мобилни устройства. Затова и фрагментите са направени с телефон. Не, че не можеше да използваме desktop приложението на Telegram за скрийншотове, просто нямаше смисъл.

Мнозина в България подхванаха концепцията, че създателят е руснак, че тази офанзива, както го афишират, е дело на съветски хакери, че надали не самият Путин изпраща имейлите. Едва ли. Първо, че въобще не става въпрос за хакерство, второ, че е прекомерно неуместно сътворена, с цел да е такава. И трето, може би най-важното – в телеграм канала се приказва за джихад против Европа и Русия. А и е прекомерно комфортно в настоящия миг. Изводите си правете сами.

По всяка възможност обаче сегашната обстановка се употребява като инструмент с други цели – нещо, което да разсее вниманието на обществото от нещо друго, което е по-важно. Едва ли са изборите – те не са чак толкоз значими. Дали отвличат вниманието на полицията, с цел да върви търговията с гласове и каква изгода ще има от това, откакто всички сме наясно, че надали ще има държавно управление? Какво стои в същността на офанзивите, засега не може да се каже сигурно. Най-правилният ход на деяние в този момент фактически е откриването на индивида, който стои зад имейла whitedevilrace666. Просто вманиачен, талант, съзаклятник, същински човекомразец, радикал или пък евентуален палач – няма значение. Той би трябвало да бъде хванат. Ей по този начин, за наставление и с цел да сме спокойни. 

И не разплаквайте и на следващия ден децата ни!

На вниманието на Министерство на вътрешните работи:
 Как се прави картечница? Питайте FMUL.  Указания по какъв начин да се сглобяват от подръчни материали оръжия

 " Подготвям избухливи дарове за учебни заведения... "

 Демонстрация на добър британски. Горе пък написа " Обявяваме Джихад на Европа и Русия "  Без коментар.     Злорадстване. Уплашени деца - очевидно хубава панорама за автора  Всички учебни заведения в България ще бъдат като Колумбайн - учебно заведение, станало терен за престрелка и гърмеж на бомба през арпил 1999 година в Колумбайн, Колорадо, САЩ  " Подготвяхме се цяла зима, с цел да ви унищожим. Ще отрежем главите на децата ви, ще взривим здания, ще изгорим всичко и всички "
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР