Разследването има сериозен напредък Неочакван напредък има по делото за

...
Разследването има сериозен напредък Неочакван напредък има по делото за
Коментари Харесай

Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров

Разследването има сериозен прогрес

Неочакван прогрес има по делото за убийството на Алексей Петров, твърди вестник „ България Днес “, базирайки се на свои източници, свързани с следствието. Според тях към този момент е известно кой е поръчал разстрела на някогашната барета. Знаело се и кой е професионалният убиец. Известно е също и от кое място са закупени патроните, употребявани в покушението.

„ Разследването има сериозен прогрес. Вече има насоки кой стои зад поръчковото ликвидиране на Алексей Петров, както и кой е дръпнал спусъка на 16 август. Знае се от кое място са продадени боеприпасите. Казано най-просто, съвсем всичко се знае! Неясен остава обаче претекстът за закононарушението. Когато и той се обясни, ще бъде съединена цялата картина на атентата. Разследващите не са спирали и за момент да работят, даже има и насоки за възможен претекст. “, добавя източникът.

Към момента са известни напълно малко неща за ликвидирането на Алексей Петров. Знае се, че причинителят е експерт. Той е наемен палач, който порази някогашната барета с два патрона – един в тялото и един в окото. Килърът е бил облечен с камуфлажни облекла, с колело и стрелял с патрони за „ Калашников “, които са били хидрошокови. Има и версия, че убиецът се е отдръпнал пешком. Според други данни убийците са били двама. За самото оръжие се допуска, че е било по-скоро самозарядна карабина „ Симонов “, тъй като е доста по-точно от „ Калашников “. Това сподели пред „ България Днес “ криминалистът Иван Савов малко след показния разстрел.

Убиецът се е криел в гората и чакал Петров да се появи. Вероятно преди този момент го е проучвал с месеци, защото визитите на някогашната барета на Витоша са били чести и този, който го е ликвидирал, е бил наясно с това. Петров прави преходите дружно с Мирослава Михайлова, която е негова треньорка по тенис. Жената се е занимавала и с раздвижването на някогашната барета. То се постанова поради контузия от 1999 година, когато Петров бе прострелян в крайници. Твърди се, че е станало инцидентно. 

По време не ежеседмичната им разходка по Алексей Петров и Мирослава стартира пукотевица. Един патрон попада в тялото на някогашната барета, а другият, който се счита за надзорен, в едното му око. Един от патроните рикошира и поразява Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния панер, откъдето лекарите го изваждат в „ Пирогов “.

Тук идва и допускането на проверяващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е убит с хидрошокови патрони (виж карето), а Мирослава Михайлова е гръмната с елементарен патрон. Това значи, че или стрелците са двама, или убиецът е имал и употребил два типа патрони, а може би даже две оръжия.

След показното ликвидиране криминалисти, ченгета и прокурори отделиха региона на убийството от седем километра в радиус. До момента нямаше данни за развиване по случая. Едно от догатките беше, че най-възможният сюжет е да е нает професионален убиец от някогашна руска република, който да е дошъл, да е проучил навиците на Петров или те са му били казани, да е направил поръчката и да си е отпътувал още същия ден.

Мирослава Михайлова бе призната в „ Пирогов “, където бе оперирана, а при започване на септември дамата бе изписана тихомълком. Оттогава нейното местонахождение не е известно. Според източници на „ България Днес “ Михайлова е станала предпазен очевидец и й е назначена защита. Поводът за тези ограничения е, че простреляната с Алексей Петров е единственият очевидец на убийството. Само Михайлова знае по какъв начин наподобява килърът, по какъв начин е бил облечен и по какъв начин е избягал от мястото на престъплението. За това подсказа косвено и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Разследващи на мястото на престъплението

„ Мирослава Михайлова, която беше простреляна до Алексей Петров, е дала задоволителни данни и положително изложение на причинителя, както и на фактическата конюнктура към убийството. Треньорката по тенис Мирослава Михайлова се възвръща, разпитана е, всичко е наред с нея, оказваме й помощ, в това число психическа. Предположенията са доста, допустимо е причинителят да е в страната, допустимо е да не е. Но имаме доста положителни описания благодарения на Мирослава “, разяснява Коцев.

Разследването продължава, а органите на реда вършат всичко допустимо да предпазят Михайлова, тъй като тя и информацията, с която разполага, са от основно значение за разплитането на случая.

С новата информация, която България Днес “ получи, допустимо е да има някаква развръзка при започване на идната година

Хидрошокови патрони и карабина „ Симонов “

„ Хидрошоковите патрони, с каквито е убит Алексей Петров, са кухи в предната си част. Те са направени за поразяването на меките тъкани. Куршумът влиза в тялото и не излиза. Пръсва се и разпределя цялата си сила. Шоково-травматичният резултат е доста огромен. Тези боеприпаси са по-скъпи от елементарните, продават се и не е толкоз мъчно да се намерят. “ Това разяснява кримиекспертът Иван Савов по отношение на хипотезата, че Алексей Петров е погубен с хидрошокови патрони.

Наследство

Сериозно наследство оставя убитият Алексей Петров. Бизнесменът е притежател на редица компании и парцели, някои от които на доста апетитни места. Едно от тях е на улица „ Арарат “, където в дребния частен парадайс, построен от Алексей Петров, през годините съжителстват известни имена като Антон Петров-Хамстера, Филко Славов – някогашен началник на отряда на баретите, Никола Филчев – някогашен основен прокурор, Борислав Борисов, ректор на УНСС и консултант на българския президент. Те живеят в къщи от по над 250 квадрата. Съседи са им и други някогашни барети, които населяват първокласен блок. Ресторанти, парцели и магазини оставя Алексей Петров след гибелта си! Проверка на „ България Днес “ демонстрира, че убитият Алексей Петров приживе има имущество в апетитни региони на София. Част от парцелите са в кв. „ Кръстова вада “, на бул. „ Черни връх “ и в жк „ Младост “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР