Кой не обича повишенията? Този, който е получил повече отговорности,

...
Кой не обича повишенията? Този, който е получил повече отговорности,
Коментари Харесай

Сухо повишение: Когато отговорностите растат, а заплатата - не

Кой не обича покачванията? Този, който е получил повече отговорности, само че не и повече пари. Т.нар " изсъхнало покачване " не е нещо ново, само че съгласно статистика, представена от WSJ, в Съединени американски щати работодателите, които ползват този модел, за 6 години са се нараснали с 5 на 100 до 13%.

Според специалисти в сходна обстановка по-често попадат дами. " Жените са склонни да считат, че би трябвало да кажат " Да ", тъй като няма да получат втори късмет или тъй като не са задоволително уверени, с цел да договарят и да кажат " Заслужавам повече, тъй като ми възлагате повече отговорности ", разяснява пред Си Би Ес създателят на публикацията по тематиката в деловото издание Рей Смит.
 7 изречения, които да употребявате на работното си място, с цел да сте по-успешни
7 изречения, които да употребявате на работното си място, с цел да сте по-успешни

За какво да внимаваме...

Две трети от дамите са на мнение, че получават непочтено ниско възнаграждение, излиза наяве от анкета на портала Glassdoor, от която също по този начин се схваща, че за една и съща работа дамите получават 20% по-малко пари от мъжете на всяко просветително равнище.

Как да реагира служителят, когато му се предложи по-важна роля в компанията без смяна във финансовите параметри. Според Рей Смит такава обстановка наложително би трябвало да докара до договаряния, в границите на които двете страни да изложат своите гледни точки.
 6 аргументи за прегаряне на работното място и по какъв начин да ги поправяме
6 аргументи за прегаряне на работното място и по какъв начин да ги поправяме

Тези препоръки са потребни освен за чиновниците, само че и за техните шефове

По думите му " сухото покачване " има и своите плюсове. " Имаш достъп до професионална мрежа, с новата по-висока купа срещаш хора, които не е несъмнено, че би срещнал на по-ниска позиция - това е късмет за по-бързо нанагорнище ", разяснява Смит, като прибавя, че по този начин служителят има по-добри шансове при прекачване в друга компания.
 7
7 " неразрешени " изречения на работното място

Една, даже, повърхностно изречена дума може доста да утежни имиджа на служителя

LinkedIn в този случай оказва помощ - имате платформа, в която да кажете на света на каква нова висока позиция работите, какви отговорности поемате и така нататък А рекрутърите и евентуалните бъдещи мениджъри наблюдават.

Така 2-3 по-мизерни като за размера на работа заплати могат да се трансфорат в път към същински кариерен скок.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР