Кой е казал, че всичко през лятото трябва да се

...
Кой е казал, че всичко през лятото трябва да се
Коментари Харесай

Време е за парти с коктейли! Време е за Johnnie Blonde!

Кой е споделил, че всичко през лятото би трябвало да се случва само и единствено на морето? Ние сигурно не сме. Дори ще ви признаем, че през горещия сезон, едни от най-хубавите празненства, които сме посещавали, са били в града. Дали спомените ни за младежките домашни купони са отговорни, или просто всичко се дължи на спокойната и непринудена атмосфера, която подкрепя една хубава среща с другари елементарно да се трансформира във вихрено празненство с доста смях развлечение – не е ясно, само че чарът на домашните събирания е реалност.

Особено в този момент, когато всички гледаме се навъртаме в пространства с климатик, а в чашите ни да подрънкват ледчета. Дори кафето от време на време го пием с лед (или със сладолед), а след работа сме подготвени да прибавим и малко градус в чашата с разхлаждаща напитка.

В този миг, когато изберете да си извършите домакински коктейл в края на деня, не ви ли минава през мозъка концепцията, че ще  е надалеч по-добре да споделите този летен коктейл с другари? Да, приказваме тъкмо за това – празненство с летни коктейли! Импровизирано, скромно, само че с капацитет да се трансформира в незабравимо. 

Какво ви е належащо?

Минимално обмисляне, оптимално необятна усмивка и няколко безупречни предписания за летни коктейли. 

За планирането и коктейлите можем да помогнем ние, усмивката е ваша отговорност, само че няма по какъв начин човек да не се зарадва, когато посреща обичаните си хора вкъщи и им подава чаша с добре подготвен коктейл. Какво друго ви би трябвало за бясно домашно празненство? Сега ще ви кажем.

Свежи плодове

Необходими са за коктейлите, само че може да предложите и свежи плодови шишчета или просто поднос с разнообразни плодове за леко похапване сред забавните диалози. Да не приказваме, че една богата фруктиера постоянно е добра украса. 

 Лед

Вкъщи сте, имате цялостни благоприятни условия за импровизация. Може да извършите огромна буца лед, която да разбивате с нож и частите да се получат неравномерни и забавни. Може да спрете и на ексцентрична форма за ледчета във формата на целувки, китари, ананаси. Има даже формички фламинго и пингвини. Сами ще прецените до каква степен се простира възприятието за комизъм за гостите ви. 

Шейкър

Ако към момента нямате личен – това празненство е съвършен мотив да се сдобиете с един. Метален или стъклен, няма толкоз значимо значение, основен е резултатът. С шейкър може да се подготвя и айс кафе, безалкохолни коктейли, шотове и алкохолни шедьоври. Курсовете за бармани са значими, несъмнено, както и практиката зад бар, само че даже единствено притежанието на шейкър към този момент ви прави барман фен и ви дава неограничени благоприятни условия за развлечение. 

Рецепти за коктейли

Вероятно самоуверено смесвате всякакви алкохолни питиета с безалкохолни, само че това не е тъкмо дефиницията за подготвяне на коктейл. Приготвянето на коктейл е изкуство и ние сме приготвили къс справочник по какъв начин да го овладеете в домашни условия задоволително добре, с цел да се превърнете в обичания хазаин.

Тема на коктейлите

Съгласете се, че с едно празненство не може да изчерпите цялото международно коктейлно завещание. Затова е по-добре да си изберете тематика на коктейлите. Може да бъде " коктейли с любеница "  например. Или " коктейли в шотове ". Ние обаче ви предлагаме стилно решение, с което ще уцелите усета на всички и ще поддържате атмосферата на едно малко по-изискано равнище, а точно - коктейли с уиски. Любимото пиво на мнозина, което е ненадейно положително в коктейлна комбинация, изключително в случай че се доверите на рецептите, които ще ви предложим. 

Време е за Johnnie Blonde!

Запознайте се с Johnnie Blonde – новия ви другар от фамилията на Johnnie Walker, който идва да разчупи уиски стандартите.

Johnnie Blonde е новаторски уиски бленд, отлежал в бъчви от американски бърбън, което носи мекост и наслада. Идеята му е да бъде по-желан за новата генерация уиски потребители, които обичат свежи летни коктейли и по-меки и пивки алкохолни питиета. Ароматът му също е замайващ – ще усетите крем ванилия с карамелизирана захар, уравновесен с леки пиперливи нотки и мирис на свежи горски плодове. 

Селектирахме най-успешните предписания за летни коктейли с уиски – вижте ги.

Blonde John Collins 

Рецепта за коктейл Джон Колинс е показана за първи път в лондонския " Наръчник на стюарда и бармана " още през 1869 година Тогава се е приготвял с уиски или с джин. Нашият вид обаче е малко по-различен, тъй като е с уиски Johnnie Walker, на каквото не са могли да се насладят през 1869 година

Съставки: 

270 мл сода

45 мл уиски 

30 мл прясно изцеден лимонен сок

15 мл захарен сироп

2 – 3 коктейлни черешки за декорация

Техника: Лимоновия док, захарния сироп и уискито се шейкват с доста лед, по-късно се прецеждат в чашата също върху лед. Добавяте содата, разбърквате деликатно с дълга лъжица и добавяте черешките за лукс.

Ginger Whiskey 

Това е мястото, където изисканото уиски среща джинджифиловата бира, с цел да се сътвори високоосвежаваща и вкусна напитка с чудесно съчетани аромати. Прилича на общоприетата композиция на уиски с кола, тъй като се подготвя съвсем по същия метод, само че усетът е неочакван и нов. 

Съставки:

150 мл джинджифилова бира

35 мл уиски

20 мл лимонен сок

Техника: Минете през шейкър с лед уискито и лимоновия сок. Изсипете ги във висока чаша с лед и прибавете бирата. Може да добавите прясна мента за лукс.

Monkey Jam

Свежа композиция, която сякаш е изобретена от българин, тъй като съдържа домашно сладко, само че произходът й може да бъде проследен до Сухия режим. 

Съставки:

50 мл уиски

20 мл лимонен сок

2 чаени лъжички мармалад или конфитюр

50 мл газирана вода

Техника: 

Слагате всичко без газираната вода в шейкър с лед. Разклащате доста мощно, до момента в който всичко се смеси добре и прецеждате в ниска чаша. Добавяте лед и доливате с газирана вода. Може да украсите с лимонови или портокалови корички. 

В някои нюйоркски питейни заведения към тази композиция прибавят и няколко глътки алено вино, а в други заменят с бяло газираната вода. Не ви съветваме обаче лятото да смесвате концентрат с вино, само че сме длъжни да ви дадем цялата рецепта. 

Вие сте на ход!

 

Всички фотоси са от Unsplash. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР