Ковчегът на покойната британска кралица Елизабет Втора бе положен за

...
Ковчегът на покойната британска кралица Елизабет Втора бе положен за
Коментари Харесай

Положиха ковчега на Елизабет II в Уестминстър, започва националното поклонение ВИДЕО+СНИМКИ

Ковчегът на починалата английска кралица Елизабет Втора бе положен за поклонение в залата Уестминстър - най-старата част на парламентарния комплекс в Лондон. Това стана след тържествена гала, включваща върволица на ковчега от Бъкингамския замък до залата.

С началото на процесията от Бъкингамския замък бе сложено началото на нов етап  от националния печал. От този миг към този момент страната поема организацията за поклонението и по провеждането на държавното заравяне на 19 септември.



Ковчегът бе теглен от коне на артилерийска платформа и ескортиран от гвардейци. След него вървяха децата на кралицата – крал Чарлз Трети, принцеса Ан и принцовете Андрю и Едуард, а след тях внуците на кралицата и деца на новия крал -  Уилям и Хари със съпругите си Кейт и Меган.



Както означи един от кралските репортери, гледката с двамата братя, вървящи дружно след ковчега, подсети тъжния миг от погребението на тяхната майка Даяна преди 25 години, напомня БНР. Хиляди хора се стекоха по трасето на процесията. Ковчегът бе положен в залата Уестминстър, която е на повече от 900 години. След къса работа, ръководена от архиепископа на Кентърбъри, кралското семейство напусна залата, а Чарлз Трети и кралицата консорт Камила се прибраха в Бъкингамския замък.



Залата Уестминстър към този момент е отворена за необятната общност за поклонение. Тя ще бъде отворена 24 часа в денонощието. Ковчегът с кралицата ще остане в залата до 08:30 часа българско време в понеделник, 19 септември.

Самото заравяне е в същия ден от 13:00 часа българско време в Уестминстърското абатство.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР