Котленски полицаи са установили случай на купуване на гласове в

...
Котленски полицаи са установили случай на купуване на гласове в
Коментари Харесай

Търговия с гласове в Сливенско, заподозряна е 32-годишна жена |

Котленски служители на реда са открили случай на пазаруване на гласове в село Кипилово, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на МВР-Сливен Първолета Мандинска.

На 12 ноември криминалисти от РУ-Котел са открили продавачът - жена на 32 години от същото село, и хората, получили пари да гласоподават за избрана партия. Разпитани са седем очевидци. Част от лицата са върнали парите. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В момента се организира полицейска акция в село Градец по добита оперативна информация. Вчера и през днешния ден са тествани четири търговски обекта, една бензиностанция и два частни адреса. Иззети са тетрадки с имена и парични суми. От бензиностанцията са конфискувани касови бонове за заплащане на горива на вересия.

От началото на месеца в община Котел са извършени 12 профилирани интервенции по противопоставяне на закононарушенията против политическите права на жителите, от тях шест са в село Градец. Съставени са 28 протокола за предизвестие.

Вчера в Арчар, Видинско, бяха задържани двама мъже след сигнали за пазаруване на гласове. Съставени са шест протокола за предизвестие по член 65 от ЗМВР.

Претърсени бяха два частни парцела. На единия адрес са открити и конфискувани описи с имена на хора и изписани цифри против тях. Двама локални поданици – на 29 и 53 година, са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа и приведени в ареста.

Работата на проверяващите продължава. По разказа на районното ръководство са формирани две досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР