Котките са на челно място в списъка за най-предпочитани домашни

...
Котките са на челно място в списъка за най-предпочитани домашни
Коментари Харесай

Котките ядат ли картофи

Котките са на челно място в листата за най-предпочитани домашни любимци. Това не е по никакъв начин инцидентно, имайки поради техния сладостен външен тип и миролюбив темперамент. Освен това, котките са извънредно обществени животни, които са елементарно приспособи и любвеобилни.

Отглеждането на котки не изисква големи старания, само че е значимо да се поставят главните грижи като дом, храна, вода и постоянна имунизация. Храненето е аспект, който в действителност изисква доста по-голяма осведоменост, в сравнение с множеството хора чакат. Картофите са една от храните, които провокира въпросите дали е подобаваща за котките. Ето какъв е отговорът на въпроса: котките ядат ли картофи?

- Картофите са безвредни за вашите котки, в случай че се употребяват в сварено положение. Това е по този начин, защото топлината отстрани токсините и картофите са напълно безвредни за хранене. Също по този начин не е противопоказно, в случай че вашата котка изяде картофено пюре, тъй като още веднъж картофите са минали топлинна обработка. Сладките картофи също са безвредни за здравето на котката. Въпреки това, би трябвало да бъдете внимателни с неговата консумация, тъй като може да аргументи стомашни неразположения и диария при котката. Малка порция сладки картофи се смята за изцяло безвредно хранене, само че можете да наблюдавате държанието на вашата котка за прояви на нежелани признаци.

Какви картофи да не давате на своята котка?

Не е целесъобразно обаче да давате пържени картофи на котката, защото той съдържа прекомерно количество лой. Също по този начин е значимо да се заобикаля храненето с картофи, които са подправени. Причината е, че някои подправки могат да причинят храносмилателни проблеми на котката. Чесънът и лукът също би трябвало да се заобикалят в котешките храни, защото те се одобряват от котешкия организъм като отровни съставки.

Най-добрата опция за вашата котка остават сварените или задушените картофи. Вредно е да давате сурови картофи на котката или даже кора от тях. Те са извънредно рискови за животното, защото съдържат алкалоид, който е отровен гликоалкалоид соланин. Токсините могат да поразят организма на котката и да причинят необратими последствия.

Ето и други нездравословни храни за котки!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР