Котките са едни от най-популярните домашни любимци по света. Те

...
Котките са едни от най-популярните домашни любимци по света. Те
Коментари Харесай

Колко често се почиства котешката тоалетна

Котките са едни от най-популярните домашни любимци по света. Те са обичани поради сладкия си и палав темперамент, само че също по този начин идват с избрани отговорности. Един от най-важните аспекти на притежаването на котка е грижата за нейната хигиена.

Това включва гарантиране, че тяхната кутия за боклуци се почиства постоянно.

В тази публикация ще обсъдим какъв брой постоянно би трябвало да се почиства котешката тоалетна.

Честотата на разчистване на котешката тоалетна зависи от няколко фактора като броя на котките, типа на употребяваната кутия за боклуци и типа на отпадъците. По принцип се предлага да почиствате котешката тоалетна най-малко един път дневно, изключително в случай че имате единствено една котка. Това подсигурява, че вашата котка има чисто и хигиенично място, където да прави работата си.

Въпреки това, в случай че имате няколко котки, може да се наложи да почиствате кутията за боклуци по-често. Това е по този начин, тъй като повече котки значат повече боклуци и в случай че котешката тоалетна не се почиства постоянно, това може да докара до струпване на бактерии и миризма. В такива случаи се предлага да почиствате котешката тоалетна два пъти дневно.

 Мръсна котешка тоалетна

Видът на котешката тоалетна също играе роля при определянето на това какъв брой постоянно би трябвало да се почиства. Ако употребявате автоматизирана кутия за боклуци, която се самопочиства, може да не се постанова да я почиствате толкоз постоянно, колкото обичайна котешка тоалетна. Все отново е значимо постоянно да изпразвате тавата за боклуци и да сменяте постелята съгласно потребностите.

Видът на употребяваната тоалетна също може да повлияе какъв брой постоянно би трябвало да се почиства кутията за тоалетна. Някои постелки, като натрупващи се боклуци, са по-добри в абсорбирането на миризми и влага и могат да се употребяват за по-дълги интервали, преди да се наложи да бъдат заменени. Неслепващите котила, въпреки това, може да се наложи да се сменят по-често.

В допълнение към постоянното разчистване е значимо от време на време да почиствате надълбоко котешката тоалетна. Това включва цялостно изпразване на кутията за боклуци, изтриване с мек почистващ препарат и стерилизация. Това би трябвало да се прави най-малко един път месечно или по-често, в случай че забележите миризми или петна. В идеалния вид го правете всяка седмица.

 Котешка тоалетна в банята

В умозаключение, поддържането на тоалетната на вашата котка чиста е от значително значение за тяхното здраве и благоденствие. Честотата на разчистване зависи от разнообразни фактори, само че като общо предписание се предлага да почиствате кутията за боклуци най-малко един път дневно. Като следвате тези инструкции, можете да гарантирате, че вашата котка има чисто и хигиенично място, където да прави своята работа.

Вижте също:

- Място за котешката тоалетна;

- Защо котката не употребява тоалетната;

- Колко котешки тоалетни да вземем;

- Избор на котешка тоалетна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР