Котките, подобно на другите живи организми, увеличават храната по време

...
Котките, подобно на другите живи организми, увеличават храната по време
Коментари Харесай

Хранене на бременна котка

Котките, сходно на другите живи организми, усилват храната по време на бременност. Апетитът им е по-голям и се нуждаят от по-големи количества и по-разнообразни хранителни субстанции, с цел да обезпечат развиването на дребния организъм в тях.

За стопаните на бременна котка е оригиналност грижата за домашната фаворитка, която чака потомство. Затова те би трябвало да съблюдават насоките за хранене на бременна котка. През шестдесет и петте дни, до момента в който писаната чака дребните си, тя се нуждае от пълноценно и разнообразно меню. Количеството е към 1, 5 до 2 пъти повече, само че не се предлага да се усилва размера на порцията, а броя хранения. По средата на бременността те би трябвало да са 4-5 дневно.

Тези животни имат дребни стомахчета. През началните 15 дни храненето е както при всяко възрастно животно, като може да се усили с 10 % при по-слаба бъдеща майка. От третата седмица на бременността на котката потребността от храна към този момент нараства до 2 пъти. След 7 седмици охотата за ястие може да намалее. Този развой обаче зависи от породата, размера на бебетата и присъщите особености на майката.

Освен променените количества е належащо храната да дава отговор на условията за повече белтъчини, витамини, минерали и микроелементи. Качеството на котешката храна през първия месец е по-важно от количеството. От началото на четвъртата седмица протеините в храната би трябвало да набъбнат, с цел да задоволят потребностите на бебешкия организъм.

 Бременна котка

Храненето през този интервал е добре да се следи деликатно от стопаните, с цел да не се доближи до препитание на бременната котка. Този развой се контролира най-добре като се понижават порциите и се усилва броят им.

Важно е какъв вид храна се дава на бременната котка. В сухата храна, която се намира в магазините, са планувани всички нужни съставни елементи за бъдещата майка. Но тези, които са избрали натурално хранене на котката, е добре да плануват нужните промени в храната. Те би трябвало да обезпечават питателните субстанции, от които тя се нуждае през този към 3-месечен интервал.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР