Котките демонстрират своя характер в различни ситуации: някои породи бързо

...
Котките демонстрират своя характер в различни ситуации: някои породи бързо
Коментари Харесай

Запознайте се с 10-те най-палави породи котки

Котките показват своя темперамент в разнообразни обстановки: някои породи бързо научават команди, други изкусно манипулират притежателя и знаят по какъв начин да си извоюват това,  което желаят.

Експертите споделят, че всяка котка може да бъде научена на нещо. И въпреки всичко има породи, които не се отличават с послушание и ще би трябвало да се справяте с тях дълго и настойчиво, споделят специалисти. Оценката е относителна и е основана въз основа на противоположна връзка от притежателите на тези котки и експерти, прецизират осведомени.

Персийска котка

Те са доста красиви, другарски настроени, спокойни и лоялни към притежателя. Но по природа персийките са доста мързеливи и не бързат за нищо. Те съвсем в никакъв случай не се обаждат, тъй че самият притежател би трябвало да познае какво желае неговият домакински любим.

Екзотична късокосместа

Тези котки също са другарски настроени, уравновесени и привързани. Те запомнят команди и правила доста постепенно. Дори образованието за прилагане на тоалетна може да отнеме доста време.

Курцхаар, или американска късокосместа

Външният тип на тези домашни любимци е величествен и необикновен. Ще бъде мъчно да ги научите на нещо мъчно. Освен това те са същински ловци и са в положение да извърнат къщата нагоре с краката.

Девон Рекс

По природа те са сходни на кучетата, мощно привързани към хората. Тези котки могат да бъдат научени на елементарни команди, само че те не схващат думата „ не “.

Курилски бобтейл

Трудно е да ги научим на команди, котките от тази порода се интересуват основно единствено от лов. Те са доста своенравни.

Регдол

Тези котки имат спокоен и вежлив темперамент. Те са естествено флегматични и мързеливи, тъй че на практика не реагират на команди и забрани.

Селкирк Рекс

Те в действителност обичат да си играят. През множеството време те се държат като котенца и не са доста умни.

Американски кърл

Те са доста лоялни и нежни котки. Но те на практика не схващат възбраните. Компанията им може да бъде много натрапчива.

Шотландска клепоуха

Тези котки запомнят елементарни команди, само че по-сложните не са разбираеми за тях. Котетата не са лесни за дресиране да употребяват тоалетна.

Японски бобтейл

Представителите на тази порода са избухливи. Те са доста дейни и обичат лова. Те могат да бъдат обучавани единствено с игра. Те постоянно попадат в неприятни обстановки.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР