Котировките на петрола се повишиха за втора поредна сесия тази

...
Котировките на петрола се повишиха за втора поредна сесия тази
Коментари Харесай

Петролът поевтиня значително на фона на изненадващо увеличение на американските запаси

Котировките на петрола се покачиха за втора поредна сесия тази заран в Азия, откакто отраслови данни в Съединени американски щати регистрираха внезапно и изненадващо нарастване на запасите от суровината, помрачавайки очакванията за безпрепятствено възобновяване на търсенето, в миг когато светът стартира да излиза от коронавирусната карантина, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 3,2 на 100 или с 1,10 $ до 33,64 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт намали цената си с 4,4 на 100 или с 1,44 $ до 31,37 $ за барел. Малко по-рано в азиатската търговия цената му даже спадна с 5 на 100 до 31,14 $.

Петролният запас на Съединени американски щати е прибавил 8,7 милиона барела през седмицата до 22 май, до момента в който анализаторите чакаха спад от 1,9 милиона барела, сочат данните на Американския петролен институт (АПИ). 

Изненадващата оценка на АПИ и опасенията, че Русия може да прибегне до увеличение на добива, оказват напън на котировките, разяснява Стивън Инес, основен пълководец по световните пазари в AxiCorp.

Пазарите чакат по-късно през днешния ден и формалните данни на американското държавно управление за запасите от нефт и петролни артикули, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР