Котировките на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, отскачайки

...
Котировките на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, отскачайки
Коментари Харесай

Цените на петрола се възстановяват

Котировките на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия, отскачайки от неколкомесечните си минимуми, маркирани през преходната сесия след данни, сигнализиращи за едва търсене на гориво в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 53 цента или 0,6 на 100 до 97,31 $ за барел.

Американският лек недопечен прибави 55 цента или също 0,6 на 100 и един барел се търгуваше за 91,21 $.

Вчера и двата договора потънаха до най-ниски ценови нива от февруари.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати са нарастнали ненадейно предходната седмица, откакто износът понижа и рафинериите ограничиха количествата. Бензиновите запаси също регистрираха неочакван напредък със закъснение на търсенето, заяви американското Управление за енергийна информация.

Освен това министрите от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и партньорските им страни, измежду които Русия - известни като ОПЕК+, се споразумяха през вчерашния ден за малко нарастване на целевия рандеман на групата, равно на към 0,1 на 100 от световното търсене на нефт.

Преди срещата групата ОПЕК+ е намалила прогнозата си за остатъка на петролния пазар тази година с 200 000 барела дневно до 800 000 барела дневно, оповестиха на Ройтерс трима делегати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР