Котировките на петрола се повишиха тази сутрин в азиатската електронна

...
Котировките на петрола се повишиха тази сутрин в азиатската електронна
Коментари Харесай

Петролът става златен в очакване на евоембаргото

Котировките на петрола се покачиха тази заран в азиатската електронна търговия след спад от общо 9 % през предходните две сесии на фона на опасения за доставките.

Това се случва в миг, когато Европейският съюз работи за приемане на поддръжка за възбрана над съветския нефт, а огромните производители предизвестиха, че може да се затруднят да запълнят празнината при усилване на търсенето, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент нарастна с 1,42 $ или 1,4 на 100 до 103,88 $ за барел, а американският лек недопечен прибави 1,23 $ или 1,2 на 100 до 100,99 $ за барел. И двата договора поевтиняха с над 1 $ в по-ранната сесия.

Цените на петрола се намаляват тази седмица, следвайки пазарите на първични материали и акции, поради опасенията за удара върху икономическата интензивност от прогресивните коронавирус ограничавания в Китай и внезапното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати.

Предлагането обаче към момента е изправено пред провокации.

Европейски Съюз предложи да наложи ембарго върху съветския нефт, само че гласуването, което се нуждае от единомислеща поддръжка, бе отсрочено поради твърдата позиция на Унгария и опасенията, изразени от други европейски страни, че техните стопански системи могат да пострадат.

Въздействието на ембаргото може да е лимитирано, в случай че възбраната бъде смекчена, с цел да разсее терзанията на източноевропейските членки, само че съгласно анализатори цените на петрола въпреки всичко могат да се покачат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР