Котировките на петрола останаха сравнително стабилни в азиатската търговия днес,

...
Котировките на петрола останаха сравнително стабилни в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът остана сравнително стабилен в азиатската търговия

Котировките на петрола останаха относително постоянни в азиатската търговия през днешния ден, като вложителите не престават да наблюдават напрежението в международната търговия и повишението на добива.

Американският лек недопечен нефт с доставка през септември се търгуваше без смяна на ниво 68,96 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви уеб сайтът S&P Global Platts.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, с доставка през октомври, намали котировките си с 15 цента до 73,30 $ за барел.

Търговското напрежение сред Съединени американски щати и Китай провокира известна неустойчивост на цените, като има възможност спомагателните мита, препоръчани от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, да обиден търсенето на енергоносители, показват анализатори.

Добивът на нефт в Русия е скочил с близо 150 000 барела на ден през юли, заяви през вчерашния ден министерството на енергетиката, което дава отговор значително на уговорката на Москва от края на юни за покачване на добива съгласно съглашението с ОПЕК и други основни производители.

Според предварителните данни, които сочат напредък от 2,4 % на годишна основа, съветският петролен рандеман е единствено 15 000 барела на ден под върха от 11,23 милиона барела на ден, подложен през октомври 2016 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР