Котировките на петрола днес поеха надолу, след като инвеститорите преосмислиха

...
Котировките на петрола днес поеха надолу, след като инвеститорите преосмислиха
Коментари Харесай

Цените на петрола започнаха да намаляват

Котировките на петрола през днешния ден поеха надолу, откакто вложителите премислиха вероятността от нарушение на доставките от Близкия изток поради убийството на един от най-високопоставените ирански военни командири, предаде Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, в даден миг от сесията поевтиня с 1,5 на 100 до 67,86 $ за барел. Малко по-късно един барел се търгуваше за 68,14 $ (- 77 цента).

Американският лек недопечен нефт отстъпи с 65 цента до 62,62 $ за барел, като по-рано в днешната азиатска електронна сесия цената му спадна до 62,30 $ за барел (-1,5 на сто).

През предходните две сесии черното злато мощно поскъпваше, като Брентът доближи най-висока цена от септември, а американският нефт - от април предходната година. Причина станаха страховете от ескалиране на спора и вероятното нарушение на доставките от Близкия изток, откакто на 3 януари при удар с дрон в Багдад почина иранския гернерал Касем Солеймани.

Някои анализатори обаче разсеяха упованията за разгръщане на спора.

„ Всичко е въпрос на сюжети, които могат да се отразят или не на петролното произвеждане, тъй че през последните 24 до 36 часа пазарът наподобява се приспособява към някои от тези вероятности “, разяснява експерт от водеща австралийска банка.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР