Косовският президент Вьоса Османи заяви по време на медийна конференция

...
Косовският президент Вьоса Османи заяви по време на медийна конференция
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Косово разчита на подкрепата на България за членство в ЕС

Косовският президент Вьоса Османи съобщи по време на медийна конференция с българския си сътрудник Румен Радев, че някои страни от Европейския съюз са склонни да злоупотребяват с наказателните ограничения, наложени на Косово през юни тази година, с цел да " слагат условия " на страната по напълно други въпроси, в това число и по въпроса за Асоциацията на общините със сръбско болшинство, заяви „ Албениън Пост “.


Османи акцентира, че тъкмо против подобен метод се е противопоставила извършената преди седмици среща на върха на Европейски Съюз със Западните Балкани.

Тя съобщи, че поради нежната обстановка със сигурността в района и отвън него е неотложно Косово да предприеме стъпки напред към участие в НАТО.

" Единствено участието на всички страни от Западните Балкани в НАТО ще има дълготраен резултат върху мира и стабилността в целия ни район ", съобщи тя.

Говорейки за връзките сред Косово и България, Османи акцентира, че София е дала извънредно значим принос на всеки стадий от построяването на мира в района и на Косово.

" Виждаме България като другарска страна, като сътрудник и съдружник, по тази причина сме подготвени и изпълнени с готовност за позитивно развиване в разнообразни области на двустранното ни партньорство, като задължението към КФОР, признаването на независимостта на Косово, поддръжката за Косово в Международния съд и за участието ни в интернационалните организации, и продължаващата поддръжка за евроатлантическата интеграция на нашата страна ", добави тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР