Косово и Швейцария завършиха наравно 2:2 в мач от група

...
Косово и Швейцария завършиха наравно 2:2 в мач от група
Коментари Харесай

Косово шокира Швейцария в самия край

Косово и Швейцария приключиха наедно 2:2 в мач от група I на квалификациите за Европейското състезание следващата година в Германия.

„ Кръстоносците “ на два пъти повеждаха след гол на Ремо Фройлер и автогол на Амир Рахмани, само че с две попадения Ведат Муриджи измъкна косоварите от провалянето. Въпреки ремито Швейцария остава на върха в класирането с актив от 11 точки. Румъния е втори с 9, следван от Израел с 8. Беларус и Косово са с по 4 и на дъното е Андора с 2.

Швейцария пък поведе при визитата си в Прищина с гола на Ремо Фройлер в 14-ата минута. Той се възползва от асистенцията на футболиста на Майнц Едимилсон Фернандеш. До почивката гостите резервираха нежния си задатък от един гол. Отговорът на Косово пристигна чак в 65-ата минута, когато Муриджи откри головата си сметка в мача – 1:1.

Десетина минути преди приключването на постоянното време Рахмани прати топката в личната си мрежа и швейцарците още веднъж излязоха напред в резултата. Косово не се съобщи до самия край и надълбоко в добавеното време втори гол на Муриджи им донесе равенството 2:2 и влиятелната точка.

За косоварите следва посещение на северната ни съседка Румъния единствено след три дни, до момента в който Швейцария посреща тоталния новобранец в групата Андора.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР