„Косово е загрижено и предпазливо относно продължаващото въоръжаване на Сърбия

...
„Косово е загрижено и предпазливо относно продължаващото въоръжаване на Сърбия
Коментари Харесай

Албин Курти: Сърбия се въоръжава от страх, че ще остане сама, когато вече няма да може да седи на няколко стола

„ Косово е загрижено и внимателно по отношение на продължаващото въоръжаване на Сърбия с ракетни системи и други оръжия от Китай и Русия “, сподели още той, представен от БГНЕС.

„ Знаем, че те имат 42 военни бази на границата с Косово, която е дълга 178 км, само че все пак не се опасяваме, тъй като макар че не сме в НАТО, НАТО е с нас и имам вяра, че територията, страната и жителите са в сигурност. Докато Сърбия наподобява е в суматоха, виждайки, че не може да седи на три стола по едно и също време “, сподели Курти на конференция през днешния ден.

Според него обаче въоръжението на Сърбия не е безвредно за района.

„ Сърбия се пробва да се укрепи, тъй като може да остане сама. Но непрекъснатото й въоръжаване не е безвредно за района и Република Косово “, означи Курти.

Преди ден организация Блумбърг заяви, че Сърбия води договаряния с Франция за закупуване на минимум 12 нови изтребителя Рафал, а също и договаря с друга страна за закупуването на 12 използвани Рафал.

„ Други усъвършенствания в региона на защитата биха могли да включват прибавянето на обособена ескадрила, за което Сърбия води договаряния с три други страни ", сподели президентът Александър Вучич. Сърбия също по този начин се стреми да закупи създадени в Турция бойни дронове „ Байрактар “, сподели той.

Сърбия също получи усъвършенствана китайска зенитно-ракетна система с доставка този уикенд. Шест китайски военнотранспортни самолета Y-20 са кацнали в Белград в събота, носещи ракетната система HQ-22 за сръбската войска. Сърбия ще бъде първата страна в Европа с китайски ракети.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР