Косово е отворено за възможността за нови избори в четири

...
Косово е отворено за възможността за нови избори в четири
Коментари Харесай

Косово е отворено за нови избори в общините, засегнати от безредици

Косово е отворено за опцията за нови избори в четири северни общини със сръбско болшинство след, само че би трябвало да се подхващат други стъпки преди този момент, сподели косовският външен министър Доника Гервала-Шварц, представена от " Ройтерс ".

Насилието избухна, откогато косовските управляващи назначиха етнически албански кметове в общините, откакто бяха определени при изборна интензивност от едвам 3.5%. Това разгневи сърбите, които образуват болшинството в района и които.

Гервала-Шварц, говорейки след среща с чешкия външен министър в Прага, сподели, че прекратяването на насилието е първото изискване за обсъждане на нови избори.

" Да, ние сме отворени за избори в тези четири общини, само че с цел да имаме нови избори, се нуждаем от стъпки в това време ", акцентира тя.

По думите ѝ Косово също по този начин се нуждае от " ангажимент от Сърбия, че повече няма да заплашват сръбските жители на Косово да не вземат участие в изборите ".

за мироопазващите сили на НАТО започнаха да идват в Косово тази седмица след размириците.

Миналата седмица асистент на президента на Съединени американски щати Джо Байдън беседва с премиера на Косово Албин Курти и президента на Сърбия Александър Вучич, като настоя Сърбия да изтегли въоръжените сили, ситуирани покрай границата, и прикани протестиращите да запазят успокоение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР