Kосмическият телескоп Джеймс Уеб засне сливане на три галактики, известно

...
Kосмическият телескоп Джеймс Уеб засне сливане на три галактики, известно
Коментари Харесай

Телескопът Джеймс Уеб засне сливане на три галактики

Kосмическият телескоп Джеймс Уеб снима обединение на три галактики, известно като клъстера Пандора. ".

За да получат една фотография, учените са комбинирали четири изображения на телескопа, които покриват към 50 000 източника на светлина в близкия инфрачервен диапазон. 

Този мегаклъстер е толкоз огромен, че гравитацията изкривява пространство-времето към него. Това събитие е известно като гравитационна леща и разрешава да се виждат далечни и дребни обекти в космоса.

BREAKING????: James Webb Space Telescope just dropped a new image

Megacluster of galaxies
— Latest in space???? (@latestinspace)

В долния десен ъгъл на съставната фотография се виждат стотици далечни галактики. Те наподобяват на бледи дъгообразни линии. С увеличението на мащаба броят им се усилва, написа " Daily Mail ".

Мегакластерът Пандора е зародил вследствие на мощни космически конфликти, случили се в продължение на 350 милиона години. Открит е благодарение на телескопа Хъбъл през 2011 година

За новото проучване наблюденията на сектор от небето са траяли към 30 часа. Учените възнамеряват да продължат проучванията със спектрограф, който ще мери тъкмо дистанциите и ще получава подробна информация за състава на галактиките, както и ще покаже по-добре процесите на тяхната еволюция на ранен стадий.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР