Привидно перфектни тела, непрекъснато щастливи хора, пълноценни пътувания до далечни

...
Привидно перфектни тела, непрекъснато щастливи хора, пълноценни пътувания до далечни
Коментари Харесай

ЗА КАПКА ЧЕТВЪРТЪК Излизането от социалните медии води до по-високо самочувствие - само след една седмица

Привидно съвършени тела, непрестанно щастливи хора, пълноценни пътувания до далечни места: фактът, че светът на обществените медии, който постоянно е съвършено инсцениран, може да провокира стрес и неустановеност, не е нещо ново. Проучване от Канада, оповестено от профилираната база данни ScienceDirect, в този момент дава емпирични доказателства, че даже едноседмично самоограничение от обществените медии води до по-висока самокритика и по-добро самовъзприемане и оценка на солственото тяло при младите дами.

Изследователите от Йоркския университет в Торонто проучват резултата от късата отмора от обществените медии върху 66 студентки. На инцидентен принцип са определени тези, които не престават да употребяват обществените медии както преди, и тези, които се отхвърлят от тях за една седмица.

Това посочило, че измерените преди този момент самочувствие и задоволеност от тялото се подобрили при тези участнички, които не употребявали мрежите през това време. Това е имало изключително позитивен резултат върху тези дами, при които " интернализирането на идеала за стройност " е било изключително мощно изразено.

В допълнение към негативното влияние на потреблението на обществените медии върху психологичното здраве, което откривателите в Канада настояват, че са разкрили, има и други изследвания, които показват по-различна картина.

Например откриватели от Норвегия са наблюдавали стотици деца и младежи в продължение на години и са открили, че в случай че те разгласяват или харесват по-често в Instagram или Snapchat, това като цяло не е обвързвано с по-висока възможност за признаци на тревога или меланхолия. Обратно, обаче, това не значи, че използването има позитивен резултат - да вземем за пример във връзка с възприемането на личното тяло или последствията от кибертормоза.

Виралните " провокации " и подправените вести също постоянно крият евентуални рискове. Неотдавна една циркулираща от години мистификация в TikTok още веднъж провокира неспокойствие: фиктивен " Национален ден на изнасилването ", на който половите похищения над девойки сякаш са законни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР