Космическият кораб Старлайнър на компанията Боинг ще се разкачи по-късно

...
Космическият кораб Старлайнър на компанията Боинг ще се разкачи по-късно
Коментари Харесай

Космическият кораб "Старлайнър" ще се завърне днес на Земята, но без екипажа си

Космическият транспортен съд " Старлайнър " на компанията " Боинг " ще се разкачи по-късно през днешния ден от Международната галактическа станция (МКС) и ще поеме курс за завръщане към Земята, само че без екипажа си, съобщи Асошиейтед прес.

Капсулата би трябвало да се приземи в пустинята в Ню Мексико.

Американската галактическа организация НАСА реши това след месеци на неустановеност и неизясненост, свързани с сигурността поради появилите се механически проблеми в апарата на " Боинг ".

Двамата водачи на НАСА - Буч Уилмор и Суни Уилямс, които дойдоха през юни на МКС с първия пилотиран изпитателен полет на " Старлайнър ", ще останат в космоса до идната година.

Те трябваше да се върнат с капсула седмица, откакто дойдоха на МКС. Повреди в моторите и приключване на хелий провалиха предварителния проект на задачата, напомня Асошиейтед прес.

От НАСА взеха решение, че е прекомерно рисковано Уилмор и Уилямс да се върнат със " Старлайнър ". Така че капсулата съдържа техните празни седалки и сини скафандри дружно със остаряло съоръжение за станцията.

Астронавтите ще се приберат с транспортен съд на компанията " Спейс Екс " в края на февруари 2025 година, удължавайки първичната им осемдневна задача до повече от осем месеца, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР