Косата символизира сила. Тя отразява личността, свързва се с промяната.

...
Косата символизира сила. Тя отразява личността, свързва се с промяната.
Коментари Харесай

Поверия, суеверия и сънища с коса

Косата символизира мощ. Тя отразява личността, свързва се с смяната. Затова е обикновено с нея да има свързани доста поверия и суеверия, а в сънищата с коса да се търси символика.
Поверия и суеверия с коса
Според едно поверие подстриганата коса би трябвало да се изгори , с цел да се избегне неприятен шанс. Смята се също по този начин, че в случай че човек с неприятни планове вземе от нея, може да ви направи черна магия.

Едно от най-мрачните суеверия гласи, че в никакъв случай не би трябвало да режете косата след залез слънце, тъй като ще предизвикате нещо неприятно да се случи на ваш непосредствен.

Според едно поверие не трябва да се подстригвате във вторник. Скъсяването на косата в този ден се счита, че редуцира живота. А съгласно китайските вярвания не трябва да се подстригвате в първия ден от новата година, тъй като по този начин ще " отрежете " шанса си.

Едно от суеверията, известни у нас, гласи, че жена, бременна с момче, не би трябвало да се подстригва по време на бременността .

Според католицизма не трябва да се подстригвате в неделя, тъй като това е ден за отмора и ще ви навлече Божия яд.

Най-добрият ден за подстрижка е понеделник. Началото на новата седмица се свързва с шанс.

Едно от суеверията в България гласи, че косата на бебето не трябва да се подстригва през първата година. А съгласно друго - би трябвало да се обръсне допустимо най-рано, с цел да израсне косата гъста и буйна.

 бебе коса

Сънища с коса
Ако сънувате косопад

Косопадът е нещо, което свързваме със стрес, тревога и даже изтощение, че дейностите ни не носят нужното задоволство и резултати.

Ако сънувате, че косата ви пада и това ви стресира, значи, че в живота ви ще се отървете от нещо, от което към този момент не се нуждаете.

Ако косопадът не ви тревожи, би трябвало да премислите главните полезности, от които се ръководите в всекидневието си и да решите какво да подобрите.

Ако сънувате съкращаване или напредък на косата

Ако сънувате, че косата ви е пораснала и е станала доста дълга, очаквайте финансови приходи. Ако в съня криете дългата, има загадка, която пазите от околните си. А в случай че показвате дълга коса и се гордеете и хвалите с нея, има нещо значимо, което желаете да споделите.

Ако сънувате себе си с къса коса, очаквайте финансови загуби.

Сънища за подкастряне

Подстригването в сънищата вещае смяна. Ако подстригването ви вълнува, напълно скоро ще започнете нов стадий от живота си.

Ако имате нова прическа, само че не я харесвате, ще извършите нещо, за което ще съжалявате.

Ако сънувате, че сами режете косата си, е време за смяна на неприятните привички.

 жена, коса, суеверия и поверия

Сънища за бяла коса

Ако сънувате себе си или различен човек с бяла коса, ще помъдреете. В живота ви ще се случи нещо, което ще преобърне визиите ви за и ще ви накара да забавите темпото, с цел да преосмислите целия си светоглед.

Ако сънувате бяла коса, също може да значи, че паниките ви ще намалеят и най-накрая ще откриете покой.

Сънища за черната коса

Черната коса символизира сила. Означава, че наближава верният миг да започнете нов план.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР