Косата реагира на всяка промяна. При смяна на сезоните косопадът

...
Косата реагира на всяка промяна. При смяна на сезоните косопадът
Коментари Харесай

Топ средства за справяне с пролетния косопад

Косата реагира на всяка смяна. При промяна на сезоните косопадът се приема за физиологична норма. Той е най-силно изразен напролет, когато тялото ни изпитва изострен дефицит на витамини и скъпи субстанции. 
Ето кои са топ средствата, които ще ви оказват помощ да се справите с този проблем. 
Рициново масло 
То има укрепителен резултат и възвръща повредената коса. Най-ефективно е под формата на маска, която се оставя върху косата за интервал 3-5 часа. За задачата е належащо да загреете рициновото масло на водна баня и по-късно да го нанесете в скалпа и по дължините. Увийте косата с забрадка. Препоръчителният курс е един път седмично в продължение на два месеца. 
Коприва
Тази билка ще помогне както за укрепването на косата, по този начин и за възобновяване на нейната мекост и искра. Пригответе отвара от коприва: напълнете тенджера с гореща вода, изсипете в нея 50 грама от билката, кипнете течността и я оставете да се запари за към час. Най-добре е да приложите течността върху косата с помощта разпръсквач, нанасяйки я от корена към върха. 
Сол
Солта оказва извънредно удобен резултат върху скалпа: належащо е единствено да се втрие в корените на мократа косата и да се престои с нея към 10 минути. Направете масаж на скалпа за възобновяване на естественото кръвообращение и по-бързо навлизане на потребните субстанции от солта. Методът се предлага при пърхот и други кожни проблеми.
 Маска срещу КОСОПАД, трансформирала се в цялостен ХИТ Маска срещу КОСОПАД, трансформирала се в цялостен ХИТ
Косопадът е едно от най-неприятните феномени, които съумяват да споходят както мъжете, по този начин и дамите. Този развой, привързан със загубата...
Маска с жълтък
Разбийте един или два жълтъка (количеството зависи от гъстотата и дължината на косата). Прибавете 1-2 супени лъжици бадемово масло. Нанесете получената примес посредством масаж в скалпа, а по-късно и по дължините на косата. Останете с маската половин час и по-късно измийте косата по нормалния метод. 
Аспирин
Стрийте два аспирина и ги прибавете към количеството шампоан за еднократно измиване на косата. Нанесете сместа посредством масаж в скалпа. Изчакайте 1-2 минути и изплакнете косата. 
Не забравяйте, че косопадът би трябвало да се третира освен външно, само че и вътрешно. Опитайте се да се храните уравновесено, осигурявайки на тялото си нужното количество протеин, минерали и витамини. Може да включите в режима си и банкет на добавки с витамин В комплекс, цинк, калций, витамин А и Е. Спете задоволително, старайте се да избягвате напрежението и да пиете задоволително вода. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР