Косата казва много неща за тялото ни, но също така

...
Косата казва много неща за тялото ни, но също така
Коментари Харесай

8 неща, които ни казва косата за здравето

Косата споделя доста неща за тялото ни, само че също по този начин и демонстрира по какъв начин външните фактори ни се отразяват. В някои случаи косата може да се опита да ни подскаже за здравословен проблем, за който даже не подозираме, че съществува. Ето и 8 неща, които косата сигурно ни споделя.

Трябва да употребявате слънцезащитен крем

Ако косата ви е суха, чупи се елементарно и няма никакъв живот в нея, то най-вероятно повода е, че се излагате прекомерно доста на слънце. Вредните слънчеви лъчи освен вредят на косата ви, само че и на организма ви. Честото изгаряне може даже да се окаже канцерогенно за клетките.

Често изразходване на нездравословните храни

Ако хапвате повече обработени храни, трансмазнини и други сходни неща, то нищо чудно, че косата ви е слаба и се накъсва. Вредните храни не инцидентно са такива, тъй като оказват въздействие върху целият ни организъм, в това число и на косата.
Цветът на косата, който отива на безусловно ВСИЧКИ
Смяната на цвета постоянно ще е на мода. Всяка жена най-малко един път в живота си подхваща това деяние или съществено се замисля над него. Дал...

Прекалено огромни перфекционисти

Нервните хора постоянно имат навика да дърпат косата си или да я въртят на пръста си. Всъщност, това единствено я поврежда в дълбочина, само че е и сигнал, че сте прекомерно огромни перфекционисти и би трябвало да му отпуснете края. Ако това положение не се овладее, може да се трансформира в психологично разстройство, което се характеризира с прекомерно скубане на косата.

Имате проблеми със зъбите

Хората, които имат проблеми с косата, постоянно имат такива и със зъбите. Причината за това е ниските равнища на белтъка кератин. Също по този начин, това е причина косата ви да капе, да се изважда елементарно от корените и даже да не пораства.

По същата причина е с емайла. Ако прекомерно постоянно имате проблем с кариеси или ви се ронят зъбите, то това е най-честата причина.

Страдате от високи равнища на стрес

Ако косата ви пада повече от нормално, то най-вероятно имате високи равнища на напрежението. При високи стойности на напрежението, са причина да имате повишение на хормоните. Първото нещо, по което това си личи, е точно косопада. Открийте повода за напрежението и просто я отстранете.
Митовете за косата, в които мнозина имат вяра още
Никак не е елементарно да поддържаме здрава и красива коса. Всяка дама си мечтае да има стилна визия, красива и буйна грива и да не я  у...

Пиете противозачатъчни

Те могат да бъдат причина за косопада, в случай че не са съответно за вас. Забележите ли това, то би трябвало да говорите с лекаря си, с цел да смени таблетките.

Трябва да пазите здравето на очите си

Това се отнася за хората, които са естествено руси и имат светли коси. Слънцето пречи на тези хора и постоянно им вреди. Те просто наподобяват с изтощена коса, без даже да са я боядисвали.

Имате проблем с щитовидната жлеза

Намалената функционалност на щитовидната жлеза може да бъде причина за косопада, оредяване и даже раздробяване. Ако имате тези наблюдения върху себе си, то е добре да изследвате щитовидните хормони за всеки случай. Ако има отклоняване, незабавно ще го хванете и предприемете ограничения.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР