Косата е едно от тези неща - ако е дълга,

...
Косата е едно от тези неща - ако е дълга,
Коментари Харесай

Как да изчислим перфектната дължина на косата си


Косата е едно от тези неща - в случай че е дълга, желаете да я отрежете, а в случай че е къса, желаете да я удължите. Често ни е мъчно да определим каква дължина е най-подходяща за лицето и фигурата ни и най-вече ни отива. Затова това има значение. Но има елементарна формула за пресмятане на идеалната дължина на косата ви и тя зависи от дължината на лицето. 

Формула за вярната дължина на косата



Съществува доста елементарна формула, която можете да употребявате, с цел да изчислите идеалната дължина на косата си. Всичко, което би трябвало да извършите, е да извършите крако премерване. Формулата гласи, че в случай че дистанцията сред края на ухото и брадичката ви е по-малко от 5,5 см, тогава късата прическа ще ви подхожда повече. Ако е по-дълго, тогава дългата коса ще ви подхожда повече. Причината е елементарна: при избрана форма на лицето дългата наподобява по-добре, тъй като по-добре обрамчва лицето.

Как да изчислите идеалната дължина на косата си?



Ето какъв брой елементарно е да изчислите съвършената дължина на косата си: трябват ви единствено линийка и молив. Първо вземете линийката и я дръжте отвесно тъкмо под ухото, тъй че да допре ушната мида изпод. След това вземете молива и го дръжте хоризонтално, т.е. напречно, под брадичката. Така се получава прав ъгъл сред молива и линийката. Сега можете да отчетете какъв брой тъкмо сантиметра има там, където моливът допира линийката. По-малко от 5,5 см значи, че ще ви отива къса коса, а повече от 5,5 см - че би трябвало да имате дълга коса.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР