Косата е един от символите на женствеността, особено красивата, здрава

...
Косата е един от символите на женствеността, особено красивата, здрава
Коментари Харесай

Как да имаме мечтаната дълга коса

Косата е един от знаците на женствеността , изключително красивата, здрава и дълга коса. Тя обаче изисква много грижи, в които се включва и постоянното подкъсяване на цъфтящите крайчета.

Ако поради него (или поради прекалено третиране) все не съумяваме да достигнем мечтаната дължина, то може да се възползваме от следните трикове, които ще подкрепят растежа на косата единствено в границите на няколко седмици.

Миене

Знаем, че не е добра концепция да мием косата си всеки ден, тъй като по този метод отмиваме естествените масла и не подобряваме, а утежняваме положението на косата си.

Неправилно подбраният шампоан също може да забави растежа на косата. Не бива да прекаляваме и с неговото количество. Важно е струята на водата да не е прекомерно мощна, а температурата й - прекомерно висока. Винаги би трябвало да изплакваме със студена вода, с цел да затворим порите.
 Снимка 456858

Четка/гребен

С какво решим косата си също има огромно значение за нейното положение. Най-лесният метод да забравим за дългата коса, за която си мечтаем, е да я накъсваме и повреждаме всекидневно.

Сресването на косата усъвършенства кръвообращението на скалпа, като по този метод подтиква растежа. Четките с натурален косъм са най-щадящи и нанасят минимум щета, по тази причина най-добре да се спрем на тях.

Термична обработка

Именно тя е най-големят зложелател на хубавичко и дълга коса, само че ни наподобява съвсем невероятно да минем без нея. Сешоарите, пресите и машите повреждат структурата на косъма и го дехидратират, което пречи на растежа.
 Снимка 456860

Най-малкото, което можем да създадем, е да използваме спрей за топлинна отбрана. А най-хубавото е да ограничим до най-малко третирането с уреди и постоянно, когато имаме тази опция, да оставим косата да изсъхне сама, написа Bright Side.

Домашни маски

Тук обстановката е малко самостоятелна, тъй като зависи какъв вид е нашата коса. Кокосовото масло се счита за един от най-лесните способи да подхраним скалпа и да подсилим растежа на косата. належащо е просто да го втриваме в корените, след което се отмива.

Алое верата също се слави като стимулант на растежа на косата. Специални ензими в чистия гел от растението възвръщат повредените кафези на скалпа. Оттам се усъвършенства и положението на фоликулите и забравяме за косопада.
 Косата, грижите за нея и по какъв начин да я поддържаме здрава и красива
Малки трикове за здрава и красива коса

Кой е най-големият й зложелател

Витамини

Външната хубост идва от вътрешната страна. Има някои съответни добавки, които са от значително значение за положението на косата ни - протеини, биотин, витамини А и С
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР