Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са

...
Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са
Коментари Харесай

Петър Иванов, Американска търговска камара: Имаме най-неясните бизнес закони

Корупция, постепенно правораздаване, непредсказуемост поради честите промени в законите са измежду основните проблеми за непознатите вложители в България – това е посочено в годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за капиталовия климат в над 170 страни.
В коментара си по главните показатели основният изпълнителен шеф на Американската комерсиална камара Петър Иванов уточни, че даже за него някои неща са били „ изненадващи “.

По отношение на корупцията сме на 74 място, с нас е Румъния, само че притеснителното е, че това равнище е на страни като Тунис, от Африка и от региона на въздействие на някогашния Съветски съюз, разясни Иванов пред БНР. Беларус, в която сега има митинги, е на по-предно място от нас, означи той и добави, че това са неща, които е неприятно да видиш като вложител.

Доста постоянно американски компании се обръщат към Американската комерсиална камара с молба за наличие на нейни представители в правосъдната зала, съобщи Петър Иванов. „ Защото те имат чувството, че процесът няма да бъде обективен. “

Имаме най-неясните бизнес закони. В тази ранглиста сме на 61 място по изясненост на правене на бизнес, акцентира Петър Иванов. „ Една страна като Косово е пред нас. Аз не се усещам изключително благополучен от сходно нещо. “

Сред позитивите в отчета Иванов открои това, че по нововъведения сме на 40-то място от 129 страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР