Корпоративни интереси стоят зад обиските на офиси на кабелни оператори

...
Корпоративни интереси стоят зад обиските на офиси на кабелни оператори
Коментари Харесай

Адв. Василев: Корпоративни интереси стоят зад обиските на кабелни оператори

Корпоративни ползи стоят зад обиските на офиси на кабелни оператори в Югозападна България, сподели за БГНЕС юрист Емил Василев.
Той разяснява проблема с обиските в качеството си на юридически съветник на двете най-големи браншови организации в България – Клуб 2000 – Национално съдружие на дребните и междинни кабелни оператори (НСМСКО), и браншовата асоциация на Българските телекомуникационни оператори.

Около 10 часа тази заран стартира масирана взаимна акция на ГДБОП и Национална агенция за приходите, като са атакувани над 10 офиса на дребни кабелни оператори в Югозападна България, измежду които и Кюстендил, Дупница, Сандански, Гоце Делчев, Крупник, Бургас, Кърджали и Хасково, и други

„ Служителите на ГДБОП не са показали позволение за претършуване и изземвания, а такива дейности би трябвало да се реализират единствено с резолюция на арбитър от областен или областен съд. Не са показали такива правосъдни позволения, като са се позовали на условия за необходимост. Питаме какви са тези неотложни условия, които са наложили да се влиза в офиси на оператори по този жесток метод “, заяви Василев.

Адвокатът напомни, че във вторник на нарочна национална конференция двете сдружения оповестиха, че от Терапро /бел.ред. – Сдружение за отбрана на легалното разпространяване на програми/ са изготвили и изпратили ГДБОП черен лист на дребни кабелни оператори, за които се твърди, че нарушавали авторските права.

„ Списъкът бе предаден за „ реализация “ на ГДБОП, само че съгласно нас това е политическа поръчка, която цели да унищожи бизнеса на дребните и междинни оператори, като разчисти бизнестеритории за огромните играчи в сектора “, добави Василев.

„ Толкова ли свършиха наркотрафикантите, убийците, крадците, проведените незаконни групи, та да се постанова полиция да влиза по офисите на компании, които напълно законно правят своята активност “, попита юристът.

Влиза се изборно единствено в офисите на дребни кабелни оператори. „ Това е най-мащабната полицейска интервенция, като такава не сме виждали даже против наркотрафиканти или трафиканти на хора “, добави Василев. При обиските се изземват компютри, преносими компютри и други електронни устройства, които са от първостепенно значение за това компаниите да могат да работят и да подават интернет и ефирен сигнал към своите клиенти. Крайната цел е да се прекрати сигнала към клиентите и те да се пренасочат към по-големите компании, сподели юристът.

„ Ще подадем тъжби до прокуратурата персонално против всички участници от ГДБОП и Национална агенция за приходите в тази противозаконна акция. След това ще сезираме и всички европейски институции, в това число и в Страсбург и Люксембург, тъй като такова брутално заличаване на законен бизнес е нечувано в актуалната история, още повече пък в страна-членка на Европейския съюз “, добави Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР