Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се

...
Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се
Коментари Харесай

BioNTech: Нашата ваксина е ефективна срещу новите щамове на коронавируса!

Коронавирусната ваксина, създадена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се чака да бъде ефикасна против новите варианти на COVID-19, съобщи в понеделник основният изпълнителен шеф на немската компания BioNTech Угур Шахин.

" Ние сме уверени, че въз основа на механизма на нашата ваксина, макар че има разновидности, ние имаме вяра, че имунният отговор, провокиран от нашата ваксина, може да се оправи и с мутирал вирус ", сподели Шахин в изявление за бизнес телевизия CNBC.

В случай, че имунизацията се окаже неефективна, технологията РНК (mRNA), която е " едно основно преимущество “ на имунизацията на BioNTech, обезпечава еластичност, която може да разреши на двете компании да контролират имунизацията " релативно бързо ", с цел да се предотвратят инфекции с нови разновидности на ковид.

" Можем да променим последователността във имунизацията в границите на няколко дни и можем да доставим нова ваксина по принцип в границите на шест седмици ", акцентира Угур Шахин.

По-рано в понеделник компанията BioNTech увеличи задачата за доставка през 2021 година на имунизацията против COVID-19, създадена дружно с нейния сътрудник Pfizer, до 2 милиарда дози спрямо досегашно плануваните 1,3 милиарда дози, защото се вкарват нови индустриални линии и защото от един флакон могат са извлекат повече дози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР