Коронавирусът предизвика промяна в начина на пазаруване, което доведе и

...
Коронавирусът предизвика промяна в начина на пазаруване, което доведе и
Коментари Харесай

Онлайн търговия в Турция отбеляза ръст от 300%, при някои стоки

Коронавирусът провокира смяна в метода на извършване на покупки, което докара и до възходящо нарастване на онлайн продажбите в Турция, наклонност, която принуждава фирмите да търсят нови куриери и да закупят спомагателни транспортни средства, предава Daily Sabah.

Тенденцията даде благоприятни условия за бизнеса с електронна търговия да удвои, даже да утрои продажбите си. Потребителите избират най-вече съществени хранителни и хигиенични артикули.

Дигиталната платформа на дистрибутора Carrefour SA означи повишаване на трафика си 50%, спрямо предходната седмица. " Нашият оборот също се е нараснал с 50%. Най-висок напредък във връзка с оборота се следи при сухата храна, меса, почистващото съоръжение, парфюмерията, артикули за персонална грижа и хигиеничните артикули ", сподели генералният управител Кутай Карталйолу.

Като цяло междинният растеж при продажбите на почистващи и хигиенични артикули и артикули за здравна отбрана, е повишен с над 300%.
 Краят на международната търговия такава, каквато я познаваме
Краят на международната търговия такава, каквато я познаваме

Как се стигна до тук?

Друг търговец на дребно, Migros, също следи огромно търсене на артикули, като хигиенични артикули. Вече има повече от 126 хиляди случая на ковид в международен мащаб, откакто Световната здравна организация (СЗО) за първи назова разпространяването на вируса пандемия. Почти 7000 случая са регистрирани през миналия ден, което доста надминава междинния дневен брой, съобщаван в Китай по време на първичния пик на вируса.

GittiGidiyor, един от водещите уеб сайтове за електронна търговия в Турция, означи трикратно нарастване на дневната си междинна стойност, съобщи генералният му управител. " Най-продаваните артикули са витамини, добавки, хигиенични артикули и дезинфектанти. Забележимо нарастване има и на продажбите на антибактериални сапуни и мокри кърпички, тоалетна хартия и пакетирана храна. Над десетократно нарастване се следи в продажбите на бобови и маслодайни артикули ", сподели той.
 Инфлацията в Турция върви към нов връх
Инфлацията в Турция върви към нов връх

От централната банка на страната чакат тя да се намали към края на годината

Търговците декларират, че в никакъв случай не е имало такава интензивност от страна на клиентите в уеб сайтове за електронна търговия, продаващи храни, одеколон, хигиенични артикули и медицински артикули. Някои уеб сайтове показват, че не могат да изпълнят всички поръчки за суха храна и одеколон.

Нарастващото търсене принуди уеб страниците за електронна търговия да наемат нови куриери. Въпреки това, възходящата потребност от куриери също активизира пазара на моторни транспортни средства. Някои компании са създали поръчки за до 2000 мотоциклета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР