Коронавирусът настъпва с все по-сериозна сила не само в страната,

...
Коронавирусът настъпва с все по-сериозна сила не само в страната,
Коментари Харесай

Четиримата от Левски с COVID-19 - национали

Коронавирусът настава с все по-сериозна мощ освен в страната, само че и съответно в българския волейбол. След като при започване на октомври петима от Монтана дадоха позитивни проби и квалификационният шампионат за Суперлигата там бе отсрочен с две седмици, в този момент втори отбор от родния хайлайф бе затиснат от болестта. Става въпрос за гранда Левски.

Четирима волейболисти на " сините " – всеки от които народен играч, са дали позитивни проби за COVID-19. По информация на " Тема Спорт " става въпрос за разпределителя Владимир Станков, посрещачите Гордан Люцканов и Александър Николов, както и за либерото Дамян Колев. Всички те имат леки признаци, като положителната вест е, че нито един от тях не се усеща зле и на този стадий не става въпрос за заболяване, а по-скоро за съществуване на вируса в кръвта им.

Положителните проби ще доведат до отсрочване на дуела на Левски с Локомотив Пловдив. Срещата трябваше да се организира през днешния ден от 19:00 часа, само че вместо това тя бе преместена за 5 ноември. Железничарите водят с 1:0 в директния конфликт за промоция в Топ 8 на елита. Те завоюваха с 3:1 срещата сред двата отбора предходната седмица в Пазарджик. Това значи, че сините би трябвало да създадат цялостен поврат, в това число да вземат и гостуването в Пловдив. Ако се стигне до подобен мач, той ще бъде на 9 ноември.

Отлагането на тази серия ще докара до промени и в програмата на шампионатите както за първата, по този начин и за втората осмици. Сезонът ще започва на 30 октомври, само че противниците на Левски и Локомотив Пловдив ще почиват в кръговете, когато би трябвало да играят с тях. В първата осмица това важи за ЦСКА и Монтана, а във втората за Славия и Берое.
От управлението на Левски към този момент са разпуснали своите играчи. Те ще останат в изолираност до понеделник и в случай че няма други волейболисти, които да имат признаци, Андрей Жеков ще може да ги събере за подготвителен развой, само че при строги ограничения за сигурност. Четиримата, които са с позитивни проби, ще останат в карантина 10 дни, след което ще могат да се причислят към тях, само че единствено при два негативни теста.

ХАРИ ЛАФИТЯН, в. " Тема спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР