Коронавирусът е мутирал така, че е доста опасен за човека.

...
Коронавирусът е мутирал така, че е доста опасен за човека.
Коментари Харесай

Инфекционист: Оптимист съм, че COVID-19 ще се самоунищожи

" Коронавирусът е мутирал по този начин, че е много рисков за индивида. Оптимист съм, че той скоро ще се самоунищожи ". Това съобщи проф. доктор Георги Попов пред Нова Нюз. По думите му евентуално новият вид Омикрон произлиза от африканските страни на юг от Сахара - Нигерия, Конго и Ботсвана. " В тези страни има опция един вирус доста дълго да престои и да сътвори своите разновидности и по-късно нов вид. Омикрон доста бързо заразява, мутира с частите на повърхността на клетката. В това е заплахата от огромния брой инфектирани ", счита той.

Медикът разясни, че главният признак е мощната обща изнемощялост. Според него коронавирусът няма изразена сезонност, демографските характерности са разнообразни. Засегнати са хора от всички възрасти. " Този вирус е мутирал по този начин, че е много рисков за индивида, само че един ден и то скоро ще се самоунищожи ", акцентира медикът.

И добави, че реакциите след слагане на ваксина значат, че тя работи. " По-сериозната част са затрудненията. Засега са потвърдени две такива - тромбози и миокардит ", безапелационен е доктор Попов.

По тематиката с огнището менингит в столична детска градина инфекционистът разкри, че няма нищо ужасно в менингита, а евентуално децата и учителите ще го изкарат безсимптомно. " Човек не би трябвало да се имунизира когато има заплаха от насърчаване на заболяването. Има ваксина, само че тя не се ползва навсякъде, а е целесъобразна. Лекува се с антибиотици ", показа той. По думите му менингитът протича в безсимптомна форма или като елементарна хрема при 80% от хората.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР