Коронавирусът беше третата водеща причина за смъртните случаи в САЩ

...
Коронавирусът беше третата водеща причина за смъртните случаи в САЩ
Коментари Харесай

COVID-19 е третата основна причина за смъртността в САЩ

Коронавирусът беше третата водеща причина за смъртните случаи в Съединени американски щати през предходната година, демонстрира изследване на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), оповестено в сряда.

Според показаните данни, през 2020 година в Съединени американски щати са докладвани над 3,3 милиона смъртни случая, като COVID-19 е посочен като съществена причина за 345 323 от тях. Водещите аргументи за смъртността в Съединени американски щати през предходната година са били сърдечни болести и рак, съобщи БНР.

Досега в Съединени американски щати от началото на коронавирусната пандемия преди година са записали 550 911 смъртни случая, свързани с COVID-19, демонстрират последни данни на Университета " Джонс Хопкинс ". През последните 24 часа броят на новозаразените в Съединени американски щати е повишен с 61 240, а броят на умрелите се е нараснал с 875. Според CDC в Съединени американски щати са били предоставени 148 милиона дози на коронавирусна ваксина от началото на процеса на имунизация през декември 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР