Коронакризата влиза и в Програмата за развитие на отбраната. Документът

...
Коронакризата влиза и в Програмата за развитие на отбраната. Документът
Коментари Харесай

COVID-19 влезе в Програмата за развитие на отбраната

Коронакризата влиза и в Програмата за развиване на защитата.

Документът обрисува целите на България в тази област до 2032 година и е оповестен за публично разискване, заяви БНР.

За първи път в държавен документ за стратегически бранш е посочено, че пандемии като COVID-19 „ ще генерират непрекъснат епидемиологичен риск за страната ни “.

Затова е планувано до 2032 година ВМА да усили противоепидемичните си качества. Това ще става с нова лаборатория за PCR разбор към МБАЛ-Варна, назначение на спомагателен личен състав в Инфекциозното поделение на МБАЛ-Сливен.

В документа е посочено, че в идващите години пренасочени средства за справяне с последствия Коронавирус рецесията не би трябвало да въздейства на модернизацията на армията или плановете ѝ.

Предвидено е в идващите 12 години огромните покупко-продажби да се заплащат от централния бюджет, а не през бюджета на МО. По този метод досега бяха платени новите самолети и кораби.

Чрез стратегии на НАТО и Европейски Съюз ще се търсят благоприятни условия за придобиване на високотехнологични качества за киберзащита. Не по-малко от 43 000 души да е армията, включително 3000 души непринуден запас, е записано в плана на Програма за развиване на отбранителните качества. Демографията се показва като проблем за набирането на военни и резервисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР