Корнизите са незаменима част от интериора на всяка баня. Те

...
Корнизите са незаменима част от интериора на всяка баня. Те
Коментари Харесай

Корнизи за баня: разновидности и избор

Корнизите са незаменима част от интериора на всяка баня. Те освен качествено защищават подовата настилка и стените на банята от пръски вода, само че и дейно зонират помещението. В този материал ще се запознаете със сортовете корнизи за акумулатори, както и с характерностите на избора и монтажа на тези структури.

Характеристики и предопределение

    Сред детайлите, които образуват интериора на банята, точно завесата и корнизът, върху който е ситуирана, могат да бъдат разграничени. Този детайл играе същата значима роля във вътрешния тип на стаята като декорацията на стени и подовата настилка. Основната задача на корнизите за пердета е да държат завесата за баня – взаимният дизайн на тези детайли е в положение да извършва няколко задания:

•        Защита – Подовото покритие в банята ще се покрие с времето от пръскащата вода, която се пръска по стените, до момента в който употребявате душ. Този проблем е изключително настоящ за баните в мрачен жанр. В същото време вярно поставеният кол със завеса оказва помощ да се задържат водни пръски и не им разрешава да скапват декорацията на стаята.

•        Комфорт и топлота – Завесата релативно качествено лимитира потока пара, който се образува по време на гореща баня или душ. Също по този начин, кол за завеса със може да сътвори място за усамотение в банята. Всичко това ви разрешава да измиете лицето си освен в топлота, само че и в комфорт.

•        Разделяне на пространството – Корнизът е идеално средство за зониране на стая. Това важи изключително за жилища с смесен душ и тоалетна или за бани с ексцентрично оформление.

•        Стил – Корнизът, както и завесата, сложена върху него, могат да допълват, разреждат или освежават избран интериор на банята.

Видове структури

   В началото на 21-ви век, при основаването на корнизи за бани, започнаха да се употребяват разнородни материали с разнообразни форми и системи за закрепване.

По-долу са най-често срещаните типове корнизи:

    Радиална, полукръгла или дъгообразна – Този вид корниз е съвършен за ъглови, кръгли, асиметрични или овални вани, които се инсталират покрай стените на стаята. По предписание такива корнизи имат неповторима дъгообразна форма и са прикрепени със специфични крепежни детайли към прилежащите стени. Размерите на такива корнизи нормално се избират въз основа на самостоятелните желания на клиента.

   За да обезпечат спомагателна сигурност, такива пръти за пердета нормално се инсталират на отвесни стълбове – последните не разрешават на дъгата да увисне под тежестта на завесата. Освен това тези модели могат да бъдат двойни – т.е. имат няколко реда едновременно и даже държачи за кърпи.

    Г-образна – Тази алтернатива е чудесна за ъглови или правоъгълни бани. Дизайнът на подобен корниз нормално включва железна тръба (с напречно сечение минимум 20 мм), огъната под ъгъл от 90 градуса и прикрепена към две прилежащи стени. Обикновено тези типове държачи са направени извънредно от трайни материали, които ще могат да устоят на натоварването от тежка мокра завеса.

    U-образен корниз – универсална алтернатива за овални или кръгли вани, инсталирани покрай стените. Този корниз също е солидна тръба, само че последната е огъната под прав ъгъл към този момент на 2 места, образувайки буквата „ P “. Този вид държачи е по-рядко срещан и нормално се създава по поръчка.

Източник:

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР