Корнелия Нинова заяви своята воля с оглед резултатите от евроизборите,

...
Корнелия Нинова заяви своята воля с оглед резултатите от евроизборите,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Битката за справедливост и промяна на модела на управление ще е трудна

Корнелия Нинова съобщи своята воля с оглед резултатите от евроизборите, да изиска на нов заем на доверие от членовете на партията, с цел да продължи да извършва своите функционалности. Когато бъдат признати разпоредбите за директен избор на ръководител, тя ще излезе от управлението, с цел да бъде равнопоставена с останалите претенденти. Това изясни шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски в ефира на БТВ.

„ Партията на тези избори сподели, че е мобилизирана. Над 460 000 гласа излязоха да гласоподават. Това демонстрира, че ядрото на партията е излязло и е дало вота си. Изпълнителното бюро ще вземе решение във всяка партийна организация да се направи разбор на резултата от изборите. След това всяка партийна конструкция ще реши дали да смени управлението си. Има места, където Българска социалистическа партия е първа политическа мощ. Това е най-справедливото “, счита партиецът.

„ Българска социалистическа партия разбра, че губи изборите, откакто започнаха да излизат първите резултати “, безапелационен бе Свиленски. По думите му загубата се дължи на ниската изборна интензивност, купеният избор и задължените да гласоподават. По този метод, той опроверга думите на анализатори, съгласно които Нинова авансово е знаела, че губи изборите.

„ В една демократична партия е обикновено да има разнообразни позиции. Станишев 13 години беше ръководител на партията. Има превила, които би трябвало да се съблюдават. Обществото и партията имат този инстинкт и очевидно подреждането, което са създали докара до разбъркване. Надявам се посланията ни да са стигнали до хората, без значение от резултатите “, разяснява още Георги Свиленски.

Според него е имало анти Българска социалистическа партия акция. „ Всички анализатори показват, че ГЕРБ са спечелили след директната интервенция на министър-председателят. Тази борба за правдивост и смяна на модела, ще бъде сложна “, призна той.

„ Не беше неточност, че напуснахме Народното събрание. До нощта на изборите Българска социалистическа партия водеше в резултата, а седмица преди този момент, Народното събрание не работеше “, посочи Свиленски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР