Корнелия Нинова връща мандата в петък, спира да пази сметките

...
Корнелия Нинова връща мандата в петък, спира да пази сметките
Коментари Харесай

БСП рязко охлажда отношения с Радев

Корнелия Нинова връща мандата в петък, стопира да пази сметките на „ Дондуков” 2
Игрите на Петков и Василев ядоса депутатите на левицата

Пленумът заседава на следващия ден изключително

Депутатите от Българска социалистическа партия демонстрираха очевидно изстудяване към президента Румен Радев и финансовия екип на служебното държавно управление. Повод бяха острите нападки, които ръководителят на партията Корнелия Нинова отнесе в пленарна зала от всички страни за актуализацията на бюджета, за която упорстват тъкмо министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков.

Двамата влязоха в обществените мнения за предстоящ нов политически план, само че изказванията за поддръжка от страна и на служебния министър председател Стефан Янев разгневи социалистите против президента Румен Радев.

„ Интересно е какво мисли и президента към възможен политически план на въпросните служебни министри”, сподели пред „ Труд” депутатът Стоян Мирчев.

„ Няма да ставаме боксова круша поради сметките по актуализацията на тези двамата, та даже и на президента”, разясниха още от Българска социалистическа партия.

А Георги Свиленски отсече: „ Важно е да знаем Радев поддържа ли план на Петков и Василев, те са негови назначения!”.

В четвъртък Нинова събира изключително Националния съвет на Българска социалистическа партия, който се чака да официализира решението на левицата за връщане на мандата за сформиране на държавно управление в петък. Така на „ Дондуков” 2 ще би трябвало да решат, дали президентът да разпусне Народното събрание преди актуализацията на бюджета или да остави депутатите още седмица, само че предварителните избори да са 2 в 1.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР