Корнелия Нинова се хвана в клопката на президента Румен Радев.

...
Корнелия Нинова се хвана в клопката на президента Румен Радев.
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Нинова се хвана в клопката на Радев, позволи да бъде ударена

" Корнелия Нинова се хвана в клопката на президента Румен Радев. Връчването на третия мандат беше метод тя да бъде ударена. Струва ми се, че Радев готви собствен политически план, който ще се ситуира в националистическото ляво, което сега е заела Българска социалистическа партия ".

Това мнение изрече пред проф. Ивайло Дичев - началник на програмата по културна антропология на Философския факултет на Софийския университет.

" Радев е странна фигура, той разклати политическата ни система. Наместо да играе ролята на обединител и договарящ, да събира партиите, той стреля по всички, непрестанно основава разриви. Президентът играе искрено политическа роля ", разяснява още той.

По думите му водачът на Българска социалистическа партия е направила доста неправилна стъпка с това, че е предала реформаторската коалиция.

" Тя се озова в прегръдките на Бойко Борисов, което ще бъде доста тежък удар за нейния авторитет в самата партия ". 

Според проф. Дичев вероятно държавно управление ГЕРБ - Българска социалистическа партия - Движение за права и свободи е невероятно, само че " такива изявления се направих, че наподобява това се обмисля - техническо или както го назовават ".

" Това ще е краят на Българска социалистическа партия, би трябвало да е ясно. Борисов го виждам да влезе в нещо като ролята на Ахмед Доган ".

Културологът предложи на партиите " да трансформират офертата ", която ще предложат на гласоподавателите на петите подред парламентарни избори.

" Очаквам преформатиране на терена. Засега го виждам единствено откъм " Промяната " (ПП - б.р.) ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР