Корнелия Нинова се хвали с отпуснатите средства по Програмата на

...
Корнелия Нинова се хвали с отпуснатите средства по Програмата на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев уличи Нинова в лъжа: Хвали се с парите за детските градини и ясни, а няма никакво участие в това

" Корнелия Нинова се хвали с отпуснатите средства по Програмата на МОН за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година Видя се надменно отношение към образованието и в оповестения неотдавна от служебното държавно управление проектобюджет за 2022 година, който в този момент новото държавно управление и персонално вицепремиерът Нинова може да промени и да покаже позитивното си отношение към образованието. Не съм оптимист, че ще го направи " това написа в профила си във " Facebook " някогашният министър на образованието Красимир Вълчев. " Разбирам склонността на Нинова да се хвали от първата седмица с нещо, в което няма никакво присъединяване, и да пропуща всичко свършено преди нея. Такава е политическата й просвета и натура ", твърди той.
свързани новини161425на 13.12.2021
Ето какво написа Красимир Вълчев в обществената мрежа:

Корнелия Нинова се хвали с отпуснатите средства по Програмата на МОН за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година Програмата, която видно от наименованието й започва през 2020 година, и тя няма никакъв принос за нейното утвърждение и финансово обезпечаване.
Програмата финансира построяването на 11 нови учебни заведения и 37 нови детски градини и ясли и надграждането на 36 учебни заведения и 52 детски градини и ясли. В резултат на вложенията по програмата 35 учебни заведения ще преминат на едносменен режим и ще бъдат разкрити над 6000 спомагателни места в детските градини.
Разбирам склонността на Нинова да се хвали от първата седмица с нещо, в което няма никакво присъединяване, и да пропуща всичко свършено преди нея. Такава е политическата й просвета и натура.
Ако обаче желае да направи нещо потребно за системата на образованието, респ. за децата и учениците, има прелестна опция тъкмо в този момент да го стори, като отбрани и се пребори за повече средства за обучение за 2022 година. Може да предложи да се усилят вложенията по програмата, защото те надалеч не са задоволителни да преминат всички учебни заведения на едносменен режим и да се преодолее дефицита тук-там в детските градини и ясли. Необходими са още доста средства за съвременни кабинети, актуализирани спортни площадки, физкултурни салони и учебни дворове, повече действия по ползи и спорт, по-качествена храна, компенсиране на инфлацията, понижаване на броя на учениците в паралелките и децата в групите в детски градини, по-добра ресурсна, логопедична и психическа поддръжка и други Необходимо е също учителските заплати да продължат да се покачват и да се поддържат на равнища над 125% от междинните за страната, тъй като единствено тогава ще имаме стимулирани учители и ще успеем да притеглим в учителска специалност възпитаници с по-високи резултати. Всички тези политики и потребности не могат да бъдат обезпечени с един бюджет, само че в случай че образованието е приоритет, може всяка година да се надгражда.
Последните години това се правеше.
Тази година, за първи път от 8 години, се почувства, че образованието към този момент не е приоритет. Това отношение се вижда във импортираната от служебното държавно управление актуализация, в която нямаше в допълнение нито лев за обучение. Допълнителни разноски от 1,8 милиарда и нула лв. за обучение. За страдание тогава Българска социалистическа партия не поддържа предлагането за даване на спомагателни средства за предучилищно и учебно обучение.
Видя се надменно отношение към образованието и в оповестения неотдавна от служебното държавно управление проектобюджет за 2022 година, който в този момент новото държавно управление и персонално вицепремиерът Нинова може да промени и да покаже позитивното си отношение към образованието. Не съм оптимист, че ще го направи, само че въпреки всичко се надявам. Досега не съм усетил у нея възприятие за задача да поддържа и пази системата на образованието. Слушал съм я най-вече да спекулира с тематиката обучение. Но към този момент е част от младата, интелигентна, образована и новаторска смяна и може да ни изненада.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР